17 Yıldır Aile Odaklı Çalışmalar Yaptık

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ve İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, "Kardeş Buluşmaları Bayramlaşma Programı"na katıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda, Yetiştirme Yurtlarında Kalan ve Ayrılan Çocukları Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (YETKİM) desteğiyle Miniatürk İBB Sosyal Tesislerinde düzenlenen "Kardeş Buluşmaları Bayramlaşma Programı"nda Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı koruma evleri ile yurtlarda kalan çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Bakanımız Zehra Zümrüt  Selçuk, bayramların sevinçlerin çoğaldığı, inanç ve geleneklerin yaşatıldığı, insanların bir araya gelmesi için fırsat günleri olduğunu ifade ederek, "Biz 82 milyonluk koskocaman bir Türkiye ailesiyiz. Çocuklarımız bizim için göz bebekleri. Sizler olmadan geleceğimiz de söz konusu olmayacak. Sizlerin güzel işler yapmanız, güzel yuvalar kurmanız bizim için en büyük mutluluk. AK Parti hükümeti olarak her zaman asıl değerin insan olduğuna inandık. İnsan odaklı bir devlet politikası izledik. Bizim için yavrularımız her zaman en öncelikli oldu. Hiçbir başarıda çocuklarımıza mutlu ve güvenli bir gelecek bırakmak kadar önemli olmadı bizler için.

"17 yıldır aile odaklı çalışmalar yaptık"

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, çocukların ve gençlerin fiziksel, psikolojik ve ahlaki gelişimlerinde gerekli şartların temini için çalıştıklarını söyledi.

Sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birinin geleceği bugünden itibaren düşünmek olduğuna işaret eden Selçuk, "17 yıldır aile odaklı çalışmalar yaptık. Sosyal ekonomik destek, koruyucu aile modellerimiz ve kurum bakımlarımızla da öncelikli olarak çocuklarımızı aile ortamına kavuşturmayı hedefledik. Bundan sonra da buna devam edeceğiz." dedi.

 

Haberin görselleri