AK Kadınlar “Sıfır Atık” İçin Koştu

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Teşkilatı Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na “Sıfır Atık” sloganıyla katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” sloganıyla 11 Kasım Pazar günü Vodafone 40. İstanbul Maratonu heyecanı, her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yapıldı.

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuldu.

Halk Koşusu'nun startını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu güzel günde dünyanın en güzel şehri İstanbul'da sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Bu yarış kötülüklere karşı birlik ve beraberlik için olan bir yarış. Kıtaları ve gönülleri birleştiren bir yarış. Sağlık için, birlik ve beraberlik için, terörü yenmek için, bağımlılıkları yenmek için koşacağız, hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, 39 İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetimlerinin katılımıyla Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu “Sıfır Atık“ projesiyle 40. İstanbul Maratonu’nda yerini aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin “Sıfır Atık” projesinin yaygınlaştırılması konusunda, yapmış olduğu çalışmalara destek olmak amacı ile AK Parti İstanbul Kadın Kolları Teşkilatı Vodafone 40. İstanbul Maratonun da yerlerini alarak “Sıfır Atık” projesine dikkat çektiler.

Maraton süresince oldukça keyifli dakikalar geçiren AK Kadınlar, verdikleri mesajlarla “Sıfır Atık” da farkındalık oluşturdular.

Maraton sonunda, 

15K KOŞUNU KAZANANLAR ... 

Erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can kazandı.

10K KOŞUSUNU KAZANANLAR...

Erkeklerde Fatih Korkunç, kadınlarda ise Suzan Tunca ilk sırada tamamladı.

42K KOŞUNU KAZANLAR...

Erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich oldu.