AK Parti İstanbul Kadın Kolları Standına Yoğun İlgi

3. STK Fuarı’nda AK Parti İstanbul Kadın Kolları “Sıfır Atık” temasıyla en çok ilgi gören standlardan biri oldu.

İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) iş birliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren  3. Uluslararası STK Fuarı 17-18 Kasım tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi’nde yapılmaya başladı.  AK Parti İstanbul Kadın Kolları “Sıfır Atık” temasıyla fuara katılım sağladı. 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen fuarın açılışına  katılımcıların proje ve faaliyetlerini tanıtabilecekleri, bir yandan da değişik ülke, bölge ve sektörel konularda düzenlenecek çalıştaylarda bilgi birikimlerini ve kurumsal tecrübelerini diğer kuruluşlarla paylaşabilecekleri bir platform olma özelliği taşıyan fuarda, AK Parti İstanbul Kadın Kolları “Sıfır Atık” teması yoğun ilgi gören stand oldu.

Yenikapı Gösteri Merkezi'nde iki gün boyunca sürecek fuar ile ilgili konuşan İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, İslam dünyasının ihtiyacı olan birlik ve beraberliği bu tarz fuarlarla sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu tip etkinliklerin artmasını arzu ettiklerini dile getiren Kurt, "Biz özellikle şöyle tanımlıyoruz, önümüzde çok sorun var ama tek çıkış noktamız var; birlik ve beraberlik. Bugün burada bütün ümmet bir araya geldi. Her geçtiğimiz yıl, Türkiye'nin üstlenmiş olduğu liderlik misyonuna uygun bir şekilde, sivil toplum kuruluşlarının dünyanın dört bir tarafından buraya akın ederek, İslam dünyasındaki bu birlik ve beraberliği sergiledikleri, tecrübelerini paylaştıkları çok önemli ve stratejik bir buluşma. Bu ümmetin buna ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı. 

Birçok katılımcının konuşma yaptığı fuarda AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü konuşmasında, “Bizim varlığımızı, birliğimizi bozmak için, ezanlarımızı susturmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızı inançlarımızdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bütün bu tehlikelerin farkında olmalıyız. Bugün burada 65 tane STK var. Sivil Toplum Kuruluşları öncelikle neler yapabileceğinin çok iyi farkında olması lazım. Türkiye eğer bugünlere geldiyse Sivil Toplum Kuruluşlarının gayretleri sayesindedir.” İfadelerini kullandı. 

Başkan Döğücü, “Bütün müslüman kadınların davalarından, inandıklarından vazgeçmeyeceğine inanıyorum. Biz bu inançla doğru adımlar atıp zamanı doğru yönetirsek yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi. 

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle 3. Uluslararası STK Fuarı’nın açılışı yapıldı. Fuarın ilk gününde İl Kadın Kolları Başkanımız Av.Şeyma Döğücü, standları tek tek ziyaret ederek ülkemiz hakkında merak edilen soruları yanıtladı ve sonrasında katılımcıları standımızda misafir etti.