Bosnalı Kız Kardeşlerimizden İl Kadın Kollarımıza Ziyaret!

Bursa Balkan Kadınlar Derneği'nin 4. Uluslararası Kadın İle Barış Projesi kapsamında 14 gün boyunca ülkemizde bulunacak ve seçim çalışmalarımıza destek olacak olan Bosnalı kızkardeşlerimizi İl Başkanlığımızda misafir ettik.

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 14 gün boyunca ülkemizde ziyaretlerde bulunacak olan Saraybosna’nın sanatçı, eğitimci, akademisyen ve dernek başkanlarından oluşan Kadın heyetleri, İl Başkanlığımızda Av. Dr. Rabia İlhan başkanlığında ağırladık. 

Kadın Kolları Başkanımız İlhan’ın misafirlerle tanışmasının ardından, "Biz şu anda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siyaset yapıyoruz ama biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi ve sizin daha önceki lideriniz Aliya İzzetbegoviç gibi liderler sadece gelmiş oldukları toplumun liderleri değil bütün İslam âleminin ve bütün mazlum coğrafyaların lideridir. AK Partinin kurulmasıyla birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başladı ve bu süreç de Türkiye’deki dönüşümle birlikte bugünlere geldik. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaptılar. Tanklarla tüfeklerle saldırdılar. 250 tane şehidimiz var ama Elhamdülillah bu millet liderine güvendi ve darbeyi geri püskürttü ve bu darbe girişiminin ardından tekrardan siyasi gücümüzü elimizde bulundurarak Türkiye’nin sistemini değiştirdik. Şuanda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin eşiğindeyiz ve Cumhurbaşkanımız aynı zamanda devlet başkanımız oldu. Bosna Hersek’de yaşamış olduklarınıza biz de bizzat şahidiz. Müslümanın Müslüman’dan başka dostu olmadığının farkındayım o yüzden hiç durmadan yorulmadan çalışmak zorundayız. Şu an da bütün Dünyanın gözü Türkiye’de çünkü Dünya beşten büyüktür diyen bir liderimiz var. Bütün Dünyanın gözü Türkiye’de ama Türkiye’nin de gözü İstanbul’da ve İstanbul’un gözüde biz kadınlarda. Cumhurbaşkanımız siyasette kadınlara her zaman fazlasıyla güvenmiştir ve biz de inşallah onu mahcup etmemek ve 31 Mart akşamı zaferin kendisini hediye etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Ziyaretleri esnasında Bursa Balkan Kadınlar Derneği başkanı Hayriye Kosova konuşmasında, “Amacımız Saraybosna'da yaşanan soykırımın hiçbir yerde yaşanmaması için tüm kadınlara tek ses olmaktır. Bu konuda da Türkiye’de ki kadınlardan destek istiyoruz” dedi. Konuşmalarında Cumhurbaşkanımıza hayranlıklarını dile getiren Bosnalı kadınlar her konuda desteğe hazır olduklarını ve seçim çalışmalarımıza destek olacaklarını söylediler.

Program Başkanımız Av.Dr. Rabia İlhan'ın ziyaretleri için tekrar kendilerine teşekkür etmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.