CUMHUR BAŞKANINI SEÇTİ!

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 yılda girdiği 14 sandık yarışından da zaferle çıktı.24 Haziran dahil 6 Genel seçim 3 Yerel Seçim, 3 Referandum ve 2 Cumhurbaşkanlığı halkın tercihi AK Parti ve içinde bulunduğu ittifaktan yana oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi oldu
2019'da yapılması planlanan seçimin, MHP'den gelen teklif üzerine  yapılan istişarelerle 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verildi. Bu erken seçim için AK Parti üç kademe teşkilatının, STK’ların  ve Reisi seven bütün Türk halkının çalışması ve çabası ile seçime hazırlık yapıldı. Erdoğan meydandan meydana koşarak halkla bir araya gelerek  mitingler yaptı ve  seçim kampanya sürecini en iyi şekilde koordine ederek  seçime gitti. Milyonlarca kişi sabah saatlerinden itibaren sandıklara giderek oylarını kullandılar. Oy kullanma işlemi ilk kez tüm illerde 08.00'de birlikte başladı ve aynı anda tamamlandı. Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşlı ve engelliler ile hastalığı olduğu tespit edilen seçmenler, bu yıl ilk kez uygulanan, evlerine getirilen "seyyar sandık"larda oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı adayları ve Milletvekili adaylarının yarıştığı seçimde sandıklar 24 Haziran saat 17.00 itibariyle tüm yurtta kapandı.Sandıkların kapanmasıyla Türkiye genelinde oy sayım işlemi başlayarak Önce Cumhurbaşkanlığı oyları sayılırken, ardından da Milletvekili seçimi için kullanılan oyların sayımı yapıldı.Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için yoğun şekilde çalışan  partiler, oyların sayımını da  tüm gün boyunca takip etti ve sandıktan çıkacak sonucu bekledi.

MİLLET BAŞKANINI SEÇTİ ERDOĞAN EZDİ GEÇTİ.
Seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu Recep Tayyip Erdoğan alarak 81 Milyonun başkanı oldu. Millet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan olarak seçti. Demokrasi kazandı. Türkiye kazandı. Halk istikrara  DEVAM dedi.

Dünyada ve bütün Türkiye’de seçim şarkılarıyla AK Parti Genel Merkezi’nin önünde zafer kutlandı. Bir elde AK Parti bayrağı, flaması diğer elinde Türk Bayrağı.. Coşkulu kalabalık.. Cumhurbakanı  Erdoğan’ın  gelmesini zafer konuşması yapmasını bekledi. Aileler  çocuklarıyla  birlikte geldiler KUTLAMAYA…

Dev bir basın ordusu bu zaferi  takip etti. Dünyanın her yerinden basın ordusu kendi ülkelerine seçim sonuçlarını aktarmaya çalışıyorlar. Fransa’dan Almanya’dan Ortadoğu’dan her yerden basın binlerce kişi vardı.Daha da arttı. İl ve İlçe Başkanlıkları ve bütün Türkiye’de coşku ve kutlamalar devam etti. 

Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü önünde seçim sonuçları dolayısıyla toplanan vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra, ayağı bariyerlere sıkışarak yaralanan çocuğu kaldırıldığı özel hastanede ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan Ankara'ya gitti, eşi Emine Erdoğan ile kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
Seçim Gecesi; Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da  AK Parti Genel Merkezi’nde herkesin merakla beklediği balkon konuşmasını yaptı.

Balkon konuşmasında özetle: 
Erdoğan, "Aziz milletim, değerli kardeşlerim sizleri muhabbetle selamlıyorum. Hiç endişeniz olmasın beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedikk. Sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Erdoğan, "Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her biridir. Bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, siz tarih yazıyorsunuz. Dünyanın pek çok yanında seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti iradesine sahip çıkarak, demokrasiye, haklarına ve özgürlüklerine önem verdiğini bu seçimde tekrar göstermiştir" seklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YSK Başkanı bu seçimin salt çoğunluğunun Erdoğan olduğunu açıklamıştır" dedi.

"MİLLETİMİZİN VERDİĞİ MESAJI ALDIK"
Erdoğan, "Sayın Bahçeli ve MHP'nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenlere teşekkür ediyorum. Sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Bu hem partiler hem de ülkeler açısından hayırlı bir tecrübe olmuştur. Milletimizin verdiği mesajı aldık önümüzdeki dönem eksikleri tamamlayacağız. Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları

24 Haziran'da gerçekleştirilen sonuçlara göre Türkiye genelinde Recep Tayyip Erdoğan %52.55, Muharrem İnce %30.67, Selahattin Demirtaş %7.33, Temel Karamollaoğlu %0.89, Doğu Perinçek ise %0.20 oranında oy aldı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk kazananı oldu.

Milletvekili seçimi sonuçları

24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) %42.50, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) %22.68, Halkların Demokratik Partisi (HDP) %11.63, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) %11.13, İyi Parti (İYİ PARTİ) %10.01, Saadet Partisi (SAADET) %1.35, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) %0.32, Vatan Partisi (VP) ise %0.24 oranında oy aldı.

Bu oy oranlarına göre AK PARTİ 293, CHP 146, HDP 67, MHP 50, İYİ PARTİ ise 44 milletvekili ile TBMM'de yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan % 52’yi geçmiştir. Ve bu oy ile Cumhurbaşkanlığı hükümet Sitemine geçilmiştir. Diğer taraftan Cumhur İttifakı da TBMM’nin toplam vekil sayısı 600’ün yarısı  AK Parti 295 MHP 49 milletvekili  çıkarıp  300’ün hayli üzerine çıkarak açık ara öne geçmiştir. Bu sonuçlar  Devletçe  2023 ve 2071 hedeflerimize doğru şahlanıştır.

Seçim zaferiyle birçok ülkenin tebrik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a NATO, AB, Almanya, İngiltere, Rusya ve İran'dan mesaj yağdı. Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani, telefonla arayarak Erdoğan'ı tebrik etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik edeceğini açıkladı. Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, federal hükümet ve gelecek Türk hükümeti arasındaki çalışma ortamının yapıcı ve verimli olacağına inandıklarını söyledi.

AB Komisyonu, Türkiye'nin ortaklık konusundaki bağlılığının sürmesini umduklarını duyurdu.

Ankara'ya resmi tebrik gönderen ülkeler arasında Çin, Endonezya, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna, Belarus, Sırbistan, Venezuela, Irak, Azerbaycan, Macaristan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Filistin, Katar, Kosova, Bahreyn, Bulgaristan, Somali, Makedonya, Sudan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya ve Tunus da bulunuyor.

Ülkemize yeni dönem hayırlı olsun Türkiye istikrara devam diyerek 24 Haziran virajını döndü.Özellikle ekonomi cephesinde büyük bir belirsizlik ortadan kalktı. 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve güçlü Türkiye’ye giden yolda bütün engellerin kaldırılması adına büyük bir başlangıç oldu.
Güçlü siyaset ve dev projelerin devam etmesi yatırımların artması büyümenin hız kazanması açısından önemli bir mihenk taşı olan seçimlerde Türkiye kazandı.