Doğru Bilinen Yanlışlar

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın Mülteci Sığınmacılarla İlgili ”Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti Kadın Kolları İstanbul İl Başkanımız Av. Şeyma Döğücü’nün ev sahipliğinde, İl Başkanlığımızda gerçekleşen toplantıda; Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve 39 İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız da hazır bulundu.

AK Parti Kadın Kolları İstanbul İl İnsan Hakları Birimimizin organize ettiği “Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu toplantıya, (WALD) Akademi Direktörü Hülya Alper, Proje Koordinatörü Tuğba Acar, Psikolog Halil İbrahim Yalçın, Takım Lideri Ekin Öz ve Avukat Emirhan Özdemir katılarak Türkiye’de bulunan mülteci sığınmacılar ile ilgili yanlış bilinen doğruları, toplantı süresince soru cevap şeklinde anlattılar.

Toplantı Başkanımız Av. Şeyma Döğücü’nün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında, “Yerel seçim çalışmaları esnasında vatandaşlarımızın ülkede bulunan mülteci sığınmacılarla ilgili gelen soruların tam anlamıyla cevaplanarak doğru bilgilendirmeler yapılması gerektiğini ve doğru Bilinen Yanlışlar vatandaşlara net bir şekilde aktarılması gerektiğini” ifade etti.

(WALD) direktörü Hülya Alper konuşmasında, “Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), demokrasi ve insan haklarının yerleşip yaşamasını sağlayacak, temel kurumların demokratik yerel yönetimler olduğu düşüncesinden hareketle, kuram ve uygulamayı aynı çatı altında bir araya getiren, görüş ve deneyim alışverişine olanak sağlayan bir vakıftır” dedi. Alper sözlerine şöyle devam etti : Vakıf; demokrasi ve insan hakları ideallerini paylaşmak ve etkin bir yerel yönetim yaratmak için çalışmaların yapıldığı ve kamuoyuna duyurulduğu bir forum sunmaktadır.Özellikle kadınlara, çocuklara, gençlere, engellilere, mültecilere ve tüm dezavantajlı gruplara eşit fırsatların yaratılmasına ve bu kişilerin topluma aktif katılımlarını destekleyen ulusal ve uluslararası projelerde etkin rol üstlenmektedir dedi.

Slayt gösteriminin ardından, İl Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve İlçe Kadın Kolları başkanlarımızın soruları ve katılımcıların cevaplarıyla devam eden toplantı çiçek taktimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.