DR. FATMA BETÜL SAYAN KAYA KADINLARLA ŞEHRİ KONUŞTU

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız koordinasyonunda AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından düzenlenen 'Kadınlar Şehri Konuşuyor' programımız yoğun ilgi gördü.

Küçükçekmece Öğretmen Evi’nde gerçekleşen programa, Genel başkan Yardımcımız Sosyal Politikalar Başkanımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Milletvekilimiz Alev Dedegil, Genel Merkez  Kadın Kolları MKYK Üyemiz Esra Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, İlçe Başkanımız Av. Mustafa Korkut İlçe Kadın Kolları Başkanımız Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz, okul aile birliği başkanlarımız ve velilerimiz katıldı.

 Yoğun katılımın olduğu programımızda ilk olarak Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz ardından İlçe Başkanımız Mustafa Korkut selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programın Açılışını ve Moderatörlüğünü yapan İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan konuşmasında şu sözlere yer verdi. AK Parti ile kadınlar hak ettiği yerlerde, eminiz ki bundan sonrada çok daha fazla sosyal hayatın içinde yer alacaktır. Nasıl ki girdiği her alanda başarı sağlıyor şehirlerimizde de semtlerinde de fikirleriyle görüşleriyle her zaman çalışmalara ışık tutacak olan yine kadınlarımızdır düşüncesindeyiz diyen İl Kadın Kolları Başkanımız İlhan, sözlerine şöyle devam etti. Hizmette önceliğimiz hanımlar ve çocuklardır. Çünkü hanımları mutlu edebilirsek tüm aileyi mutlu ederiz. Tüm aile mutlu olursa başarı kaçınılmaz olur dedi.

İl Kadın Kolları Başkanımız Rabia İlhan’ın açılış konuşmasının ardından programımız Genel Başkan Yardımcımız Sosyal Politikalar Başkanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın konuşması ve sorulan sorulara cevaplamasıyla devam etti. Genel Başkan Yardımcımız Sayan Kaya konuşmasın da: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kadınların güçlenmesi ve desteklenmesi konusunda çok önemli adımlar attık. Medeniyetimizin, inanç ve değerlerimizin taşıyıcı unsuru olan kadınlarımız, Türkiye’nin gücüne güç katan öncülerimizdir. Kadınlara yönelik kreş, meslek kursları ve Kadın ve Aile Danışma Merkezleri projeleriyle kadınları her alanda  ifade eden Kaya "Öncelikli olarak AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm AK Partili belediyelerimize kadınlarımızın Kadın ve Aile Danışma Merkezleri ile güçlendirileceği,  Millet Bahçeleri ve kıraathanelerimizin içinde kadınlarımızın rahat edeceği küçük çocukları için kreşlerin olacağı ve sosyal ve psikolojik anlamda destekleneceği projeler sunduk. Çalışan kadınların en büyük sorunlarından biri olan çocuk bakım sorununu da yerel belediyelerimiz aracılığıyla da destek vermiş olacağız.

Ailelerimizin en çok çocukları için bağımlılık noktasında korkularını yok etmek için 8 bakanlığımız bu konuda tek bir kurulda çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikli hedefimiz PKK ile zararlı maddelerin Türkiye’ye girişini engellemek. Buda  PKK terör örgütünün çökertilmesiyle olacaktır.  İçişleri Bakanlığımız bu noktada titizlikle çalışmalarına devam ediyor.

 Çocuklara yaptığımız her hizmet, her yatırım kadınları mutlu ediyor

Yerel anlamda da kadınlara meslek edinebilecekleri kurslar açıyoruz. AK Parti belediyelerinde açmaya devam edeceğiz. Kadınların en büyük isteği çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olmasıdır. Aslında çocuklara yaptığımız her hizmet, her yatırım kadınları mutlu ediyor. Bunu görüyoruz. Çocuklarımıza ve ailelerimize yönelik yapacağımız güzel projelerle de kadınlarımızı güçlendireceğiz. Belediyecilik neyi gerektiriyorsa kadınlar için bu dönemde de AK Parti’nin kazandığı belediyelerde sayılar artarak devam edecek inşallah" dedi.

Her alan da sorulan sorulara ayrı ayrı cevaplar veren Genel Başkan Yardımcımız Sosyal Politikalar Başkanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya program sonunda yoğun katılım sağlayan şehre dair sosyal hayata dair soruları ve düşünceleri için kadın misafirlerimize teşekkür etti.