EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİ KADIN KOLLARI MAHALLE BAŞKANLARIMIZ İLE BULUŞTU

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları başkanlığımızın düzenlediği “Mahalle Başkanları Buluşması” programımıza Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi katıldı.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi: 28 şubatlara 15 temmuzlara rağmen bizi biz yapan onlar oldu. O zorluklarla piştik yoğrulduk olgunlaştık. Korkularıyla yaşayan Türkiye gitti yerine umutlarıyla yaşayan hedefleriyle yaşayan geleceğe emin adımlar atan Türkiye geldi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları başkanlığımızın düzenlediği “Mahalle Başkanları Buluşması” programımıza Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi katıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon bağlatısıyla katıldığı programımızda salonda bulunan bine yakın kadın kolları mahalle başkanlarımıza şöyle seslendi: Kadın Kollarımızın yapacağı çalışmaları çok çok önemsiyorum. Rehavete kapılmadan kadın kollarımız bu çalışmaları sürdürürse Allahın izniyle necite inşallah partimizin ve adaylarımızın lehine olacaktır diyen Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti : Burada ilçelerimiz ve büyükşehirimiz olmak üzere kararlılık içinde ana kademe kadın kolları ve geçlik kolları hepbirlikte bu süreci doldurmalıyız. Tüm kadın kollarımızı yarın istanbul ilçelerinde  yapacağımız mitiglerde kadın kollarımızı farklı bir kararlılıkla görmek istiyorum. Özellikle Sancaktepe’de kadın kollarımızın oradaki duruşu önemli yine Kadıköy’de yine kadın kollarımızın duruşu önemli aynı şekilde Şişli ilçemizde kadın adayımızla oradaki duruşunuz çok çok önemli. Kadın adaylarımızı destelemek suretiyle onların oradaki performansına vereceğiniz katkı inanıyorumki  31 Mart akşamı bizleri çok daha farklı bir yere taşıyacaktır. Kadınlar AK Partiyle daha güçlü AK Partimiz Kadınlarımızla çok daha güçlü bu anlayışla beraber geleceğe yürüyelim istiyoruz. Tüm kalbi duygularla  selamlıyorum çalışmanız hayırlı olsun, gününüz kutlu olsun  Allah yar ve yardımcınız olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mahalle başkanlarımızın yoğun ilgisiyle, programımıza teşrif eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi yaptığı konuşmasında,  17 yıllık bu mücadelenin sonunda bugün elimizde bir zafer varsa sağlamlığından hiç şüphe etmediğimiz, bu bağın semeresidir. Rabbime şükrediyorum. Yenilgi yenilgi zaferlerden sonra, zafer üstüne zaferler verdi bize ne kadar hamd etsek azdır. 28 şubatlara 15 temmuzlara rağmen bizi biz yapan onlar oldu. O zorluklarla piştik yoğrulduk olgunlaştık. Korkularıyla yaşayan Türkiye gitti, yerine umutlaryla yaşayan, hedefleriyle yaşayan, geleceğe emin adımlar atan Türkiye geldi. Bu süreçte aramıza yeni neferler katıldı. 3. Nesiller omuz veriyor artık. Dava ruhunu yeni nesillere ne kadar aktarabilirsek sürekliliğimiz okadar olur. Şayet ulaştığımız bu nimetleri makam mevki pencerisinden görürsek davamızın ömrüde makamların mevkilerin gelip geçiciliği kadar olur. İstediğimz  yegane şey bu davayı bu toplrakların değerleriyle barışık yaşadığı coğrafyanın birikimini, özgüvenle taşıyan bir nesle emanet etmektir dedi.

Sayın Emine Erdoğan hanımefedi sözlerine şöyle devam etti : Kıymetli kardeşlerim insan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar, diyor Yahya Kemal. AK Parti ailesi olarak ortak hayalimizde tüm alanlarda nitelik ve nicelik bakımından yüksek hedeflere ulaşmış bir ülke olmak, yine mazlumlara kol kanat germek, Rabbim bizi bu ulvi amaçtan geri koymasın. Başardıklarımız, başaracaklarımızın teminatıdır. İnce işçilik döneminde hepinize üstün başarılar diliyorum 31 Mart gecesi elde edeceğimiz başarı inanıyorum ki bizi daha da güçlendirecektir. Buna yürekten inanıyorum. Gece gündüz demeden bu kutlu yolda çalışan emeği geçen tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum dedi.

Programın Açılış Konuşmasını İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan’ın yaptığı konuşmasında; Sevgili kardeşlerim, Siyaset deyince, mahalleye ayrı bir başlık açmalı elbette.

Hele “AK Parti Kadın Kollarının mahalle teşkilatları” deyince şöyle derin bir nefes alıp, “destur” demeliyiz. Çünkü bizim mahalle teşkilatlarımız, partimizin hem omurgası, hem etrafa yayılan hayat damarları gibidir.

Eğer biz bu zamana kadar girdiğimiz her referandum ve her seçimden alnımızın akıyla çıkmışsak, bunu mahallelerimizin üstün çabası ve gayretiyle başardık.

Eğer biz 15 Temmuz’u cuntacıların suratına bir şamar gibi indirmişsek, bunu mahalle ruhunun şahlanması, cesareti ve organize olmasıyla yaptık.

Eğer biz 17 yıldır iktidarda bu milletin sevincine sevinç katacak hayırlı hizmetleri yapabilmişsek, bunun en önemli nedenlerinden biri de gönlü mahalle kavramı kadar güzel, yüreği mahalle kadar sıcak, omuzları mahalle kadar sağlam olan siz kardeşlerimizin emek ve çabasıdır. Kardeşlerim, Sizler AK Parti davasının gerçek kahramanlarısınız.

Sizler AK Parti çınarının sarsılmaz köklerisiniz. Sizler her caddeye, her sokağa her eve soluğunu taşıyan, terini akıtan, yüreğini ve gönlünü seren hanım kardeşlerimizsiniz.

Siz siyasete kadınca bilgeliği, kadınca feraset, kadınca zarafeti taşıyan AK kadınlarsınız. Yerine göre imkânsızlıklar içinde, yerine göre tek başınıza… 

Ama yıkılmadan, tökezlemeden, savrulmadan, şartlardan şundan bundan şikayetçi olmadan, çilekeş bir sadakatle AK Parti davasını omuzluyorsunuz.

Nasıl fedakarca, nasıl cefakarca, nasıl hesapsızca çalıştığınızı biliyorum.

Sizlerle gurur duyuyorum.

Sizlerle onur duyuyorum.

Ve sizin gibi kardeşlerimle birlikte çalışmayı nasip ettiği için Allaha hamd ediyorum.

Ve diyorum ki, bu konuda en güzel örneğimiz saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendidir.

Kendileri, Genel Başkanımızın yoğun programlarına ilaveten, kadınların söz konusu olduğu her yere ulaşmak, katkı sağlamak, birikim, moral ve motivasyon kazandırmak adına olağanüstü bir gayret gösteriyor.

Önümüzde böyle bir örnek varken, bize düşen, bu davada “kadın” olmanın bize nasıl bir sorumluluk yüklediğini bir şuura dönüştürmek ve tempomuzu sürekli artırmaktır.

Kendilerine bir kere daha şükranlarımızı sunuyor, Allah sizden razı olsun diyoruz.

Açılışın ardından konuşmasını gerçekleştiren İstanbul İl başkanımız Bayram Şenocak şu sözlere yer verdi: Partimizin kuruluşundan bu güne emek veren tüm hanım kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, seçim çalışmalarında gece gündüz demen aynı özveriyle çalışarak 31 Mart akşamı hep beraber yeni bir zafere imza atacağız dedi. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız sayın Lütfiye Selva Cam ise konuşmasında, biz hep Cumhurbaşkanımızın sözlerine bakıyoruz. Kadınlarımızın mitinglerde önlerde oluşundan ordaki kadınlarımızın seslerinin yüksek çıktığını söylemesi, kadınların başarısından bahsetmesi bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır. Kadınlarımız bu motivayonla hiçbir anı boş geçirmeden yeni bir zafere imza atacaklarına inancımız tamdır ifadelerini kullandı. Genel Başkan Yardımcımız Sosyal Politikalar Başkanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı konuşmada ise şöyle dedi: Ben AK Parti teşkilatını büyük ailem olarak görüyorum. Biz birlikte çok güzel başarılara imza atmış gönülden birbirine bağlı AK Partimizin davamazın güçlü neferleriyiz. Önümüzde kısa bir zaman kalmış olan 31 Mart seçimlerinde de bu güçlü aile İstanbul’da Türkiye’de yepyeni bir zaferle daha güçlü yoluna devam edecek dedi.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin katılımının yanı sııra Genel Başkan Yardımcımız Sosyal Politiklar Başkanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam, İl Başkanımız Bayram Şenocak, Miletvekillerimiz, Genel Merkez MYK ve MKYK üyelerimiz, İl Başkan Yardımcılarımız, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlçe Kadın Kolları başkanlarımız, İlçe Teşkilat Başkanlarımız ve Tüm İstanbul’umuzun Kadın Kolları Mahalle Başkanlarımız katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından, İl Kadın kolları Başkanımız ve İl Başkanımız tarafından  Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye hediye taktimi gerçekleşti. 

Milletine ve liderine gönülden bağlı, her işini aşkla yapan doğaya ve çevresine sahip çıkan, İslam Coğrafyasındaki tüm ülkelerin yardımına koşan, mazlumları yalnız bırakmayan, sevgisini ve ilgisini asla esirgemeyen, tüm çocukları bir anne şefkatiyle saran Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye en derin Şükranlarımızla…