Emine Erdoğan'a “İnsani Hizmet Takdir Ödülü” verildi

İnsanlık adına yürüttüğü faaliyetlerden ötürü, Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer eşi Emine Erdoğan’a, İngiltere'nin başkenti Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu kapsamında "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verildi.

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin (World Congress of Muslim Philanthropists) Londra’da düzenlediği Küresel Donörler Forumu kapsamında verilen "Hayırseverlik Mirası Ödülleri”nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü", Emine Erdoğan’a verildi.

Londra Belediyesinin ev sahipliğinde Mansion House’da düzenlenen törenle ödülünü alan Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bu akşam burada şahsıma tevdi edilen insanlığa hizmetin takdir edilmesi ödülünü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet adına alıyorum. Bana hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir.” şeklinde konuştu. 

“Farklı olanı, ötekileştiren değil, zenginlik kabul eden büyük bir medeniyetin mensuplarıyız.” diyen Erdoğan, “Sevinçlerimiz kadar acılarımız da ortak. Birimizin canı yandığında, diğerimiz de bunu hissediyor. Bir vücudun azaları gibiyiz. Dünyanın bir köşesinde acı varsa, bu yüreğimize dokunuyor, içimizi sızlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendisinin de ziyaret ederek yerinde gözlemlerde bulunduğu Myanmar’daki duruma değinerek, “Myanmar’da yaşanan insanlık trajedisi ise 21’inci yüzyılın en büyük ayıplarındandır. Orada şahit olduklarımı sanırım hayatım boyunca unutamayacağım. Büyük acılara maruz kalan kadınların anlattığı hikayeler vicdanımda hala büyük bir yaradır." şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, sosyal yardımlaşma, dayanışma, kadın ve çocuklar, sağlık ve rehabilitasyon gibi birçok konuda duyarlılığını ortaya koyarak, yapılan çalışmalara karşı desteğini esirgememiştir.Uluslararası kurumların, devletlerin ve sivil toplum kuruluşlarının insanlığa yardım konusunda ortak bir platformda buluşması gerektiğini vurgulayarak, duyarlılık oluşturmuştur. 

Beraberindeki yardım heyetiyle yardıma muhtaç halde olan coğrafyalara giderek, coğrafya insanına yardımlarını ulaştıran Emine Erdoğan, bu konuda birçok kişiye örnek olmuştur. İnsani yardım faaliyetlerine gönlünü adayan ve birçok hayır kurumuna verdiği desteklerle tanınan Hanımefendi Emine Erdoğan, içtenlik ve samimiyeti ile mazlum coğrafya insanının en büyük destekçisi olmuştur. 

Emine Erdoğan 2012 yılında da, can güvenliği tehditlerine rağmen Myanmar’a giderek Arakanlı Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddeti uluslararası kamuoyunun dikkatine taşımış, yardım kampanyalarının başlatılmasına öncülük yapmıştı.

AK Kadın İstanbul ailesi olarak, birçok alanda gerçekleştirdiği çalışmalarıyla hepimize örnek olan, Ülkemiz ve milletimiz adına büyük bir gurur yaşatan Sayın Emine Erdoğan'ı tebrik ediyoruz. 

 

Haberin görselleri