ERDOĞAN İSTANBUL'DA COŞKU İLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala İstanbul'da peş peşe 7 miting yaptı. Erdoğan’ın 22 Haziran İstanbul programı tam anlamıyla baş döndürdü.

İstanbul’da sırasıyla Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu’ndaki mitinglerde meydanları dolduran halk, büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanını karşıladı.

"BİZ HİZMET EHLİYİZ"

Erdoğan, Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde kendisini coşkuyla  bekleyen  vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İstanbul’un ilçelerini kapsayan miting programının ilk durağı Kartal oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim otobüsünden Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce kişiyi selamladı.

Kartal Meydanı'ndaki mitinge, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti genel başkan yardımcıları Erol Kaya, Mustafa Ataş, Ravza Kavakcı Kan, milletvekilleri ve milletvekili adayları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, Kartal ve Pendik belediye başkanları katıldı.

Vatandaşlara "Pazara hazırlıklı mıyız?" diye soran Erdoğan, "Kartal ilçemize attığımız adımlarla Kartal’a neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. İstanbul’a neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki Kartallı kardeşlerim bu kardeşlerini Pazar günü yalnız bırakmayacak. Diğerlerinin İstanbul’a yaptıkları ne var? Bunlar hangi yüzle geliyorlar. İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman bu Kartal’ın hali neydi. Bu gayreti veren anlayış var, o da AK Parti. Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Hizmetlerle yanınızda bulunduk, hatırlayın Kartal’ın halini. Suyumuz var mıydı? Her taraf delik deşik miydi? Buraları bir ilçe haline getiren biziz. Bizden sonra CHP zihniyeti şu anda burada. Memnun musunuz? Var mı hizmet? Bu sahili de ’ben yaptım’ der ha. Bütün bu sahil düzenlemelerini biz yaptık. Şu sahillerde rahat gezilsin diye bu adımları biz attık. Kartal’a 16 yılda 3 katrilyon devlet olarak yatırım yaptık. Biz hizmet ehliyiz. Daha da güzeli olacak. Pazar inşallah farklı olacak. Bay Muharrem birçok yerlerde bir şeyler anlatıyor. Kartal’a verebileceği bir şey var mı? Onun kendine faydası yok ki Kartal’a faydası olsun. Kendi dershanesinde öğretmenlerin SSK primini dahi ödemiyor. Devletin memuruyla bakıyorsunuz nasıl küfürlü konuşmalar. Bunlardan cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bunlara Osmanlı tokadı atmaya var mıyız? Benim kardeşlerim, vatandaşlarım Pazar günü gereken dersi verecek" dedi."Milletim bunlara gereken dersi pazar günü verecektir"dedi.

"VAR MI BİR ESERİNİZ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal’daki mitingin ardından Maltepe’ye geçerek Cuma namazını Malezya'da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi'nin lideri Enver İbrahim ile Maltepe Merkez Camisi'nde kıldı.

Erdoğan'a, Enver İbrahim'in yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve milletvekili adayları eşlik etti.

‘Muhalefette yalan, talan, hakaret, iftira olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ben ‘Yerli ve milli otomobil’ diyorum. Bay Muharrem ne diyor, ‘Ne işiniz var yerli, milli. Bunlar 20 yıl geriden geliyor.’ diyor. Ben mazotlu, akaryakıtlı otomobilden bahsetmiyorum. Ben şu anda elektrikle çalışacak otomobilden bahsediyorum. Elektrikli aküyle çalışacak otomobilden bahsediyorum. Ama bunun dünyadan haberi yok.” diye konuştu. Kadıköy’den Kartal’a kadar tren, Avrasya Tüneli, Marmaray yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Benim Maltepeli kardeşim Marmaray’dan istifade ediyor mu? Ama bunlar ‘istemezük’ diyor. Hele denizin altından olunca zaten görmüyorlar. Bakan kör. Avrasya Tüneli’ni de görmüyorlar çünkü o da denizin altından. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Yavuz Sultan Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? ‘Efendim Özal’ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel’in yaptığı köprünün fiyatı bu’. Şimdi bayramda tamamen ücretsiz yaptılar. Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, oradan gitme. Ama biz 15 sene sonra bu köprü ne olacak, bu da devlete verilecek. Biz kaynakları çeşitlendirerek ne yapıyoruz, bu köprüleri yaptık. Bununla ne adımını attık, ‘Ağır vasıtaları oraya kaydıralım, 1. ve 2. köprüden ağır vasıtalar geçmesin’ dedik. Ya biz bunu yaptık, sen ne yaptın? Senden önce gelen CHP’liler ne yaptı, onu söyle. Var mı bir eseriniz, yok.”

"ELİNİ TUTAN MI VAR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal ve Maltepe mitinglerinden sonra Ataşehir'e geldi. 3. durağı Ataşehir’de  yaptığı konuşmada, "Kandil'de örgütün depolarını vurduk. Sonra toplantı halindeki örgüt üyelerini vurduk. 35 terörist orada etkisiz hale getirildi. Onlar lider kadrodandı. Bay Kemal Afrin'e girmeyin diyor, siz kimsiniz? Biz kararımızı verdiysek gireriz, gireriz. Şimdi Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'dayız. Mehmetçik niye var?" dedi.

Ataşehir'de kendisini bekleyen kalabalığa bir konuşma yapan Erdoğan, Muharrem İnce'nin köprü ücretleriyle ilgili eleştirilerine yanıt olarak, "Sen de birinci ve ikinci köprüden git. Elini tutan mı var. Oralardan git. Veyahut da sandalla geç karşıya. Bunu da yapabilirsin. Çok daha isabetli olur. Hepten ücretsiz. Ama kalkıp da devletin kaynakları çeşitlendirerek bu kadar güzel bir eseri Türkiye'ye kazandıracak. Sen buna leke atmak için her türlü taklayı atacaksın. Bunlar pazar günü sizin dersinizi bekliyor" dedi. 

"35 TANE TERÖRİST ORADA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi uçaklarımızı, İHA'larımızı, SİHA'larımızı yapıyor muyuz? Şimdi 'Akıncı'yı da yapıyoruz. Özelliği ne biliyor musunuz? 4,5 ton ağırlığında. 1,5 ton bombayı teröristlere sallayacak. İşte bak şu anda kandile iniyoruz. İHA'lar koordinatları veriyor, F16'larımız da onların üzerine biniyor. Şimdi Kandil'e indik, 20 uçakla. Depolar mepolar vuruldu.  2'inci bir adım attık. Lider kadrosu toplantı halindeydiler. İHA'lar bunları tespit etti. Hemen sinyal verildi. 35 tane terörist orada etkisiz hale getirildi. Şimdi Kandil'deyiz. Gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun, dinlemeyiz vururuz. Siz bize dediniz ki, 'Bizi rahatsız edeni gidin vurun' Mehmetçiğimiz niye var. Silahlı kuvvetlerimiz niye var. Polisimiz niye var: bunun için var. Yapacağız, devam edeceğiz. Güvenli, bir ülke huzur içinde bir ülke mutlu bir ülke bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız. Herkes şunu anlayacak Türkiye Cumhuriyeti'ne yanaşmak yok. Bunu görecekler. " ifadelerini kullandı.

"NİHAİ KARARIMIZI VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4'üncü ilçe mitingini Üsküdar'da gerçekleştirdi. Sahil Yolu Caddesi’nde yapılan mitinge  Erdoğan bedelli askerlikle ilgili olarak; "Ben Genelkurmay Başkanını çağıracağım. Milli Savunma Bakanımı çağıracağım. Onlarla birlikte oturacağım. Konuşacağım. Nihai kararımızı da vereceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye eserler kazandırıldığını belirterek, "Bay Muharrem acaba Marmaray'dan, Avrasya'dan geçti mi? Bay Kemal geçti mi? Geçse bile gizli geçer. Öyle veya böyle, biz eğitimde, sağlıkta bu adımları atarak, ulaşımda tarihi adımlar attık." dedi. Üsküdar'daki mitingde halka seslenen Erdoğan, katılımcıların sandıkta CHP'ye gereken dersi vermelerini istedi.

Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP yönetimindeyken kentte hava kirliği, çöpler olduğunu, su bulunmadığını, Ümraniye'de patlayan çöplükte 39 vatandaşın öldüğünü ifade ederek, bunların hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Üsküdar'dan olan Cumhurbaşkanının yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Gece gündüz çalışmaya var mıyız? İdeolojik yaklaşım içerisinde olanlara sandıkta gerekli dersi veriyor muyuz?" diye konuştu. Erdoğan, sohbet sırasında bir hocasının kendisine "Neslini bil, ceddini bil, haddini bil." dediğini dile getirerek, "Biz de bunlara diyoruz ki, 'Neslini bil, ceddini bil, haddini bil.' Biz bu yolda böle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz. Bu millete yakışan odur, onun için." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'ın Marmaray'ın merkezi olduğunu belirterek, açıldığından bugüne kadar 268 milyon yolcu taşındığını anlattı.Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tünel ve Osmangazi Köprüsü'nün vatandaşlar tarafından kullanıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her ne kadar Bay Muharrem beğenmiyorsa da Osmangazi Köprüsü'nden 13 milyon 384 araç geçti. Bay Muharrem fiyatı çok fazla, diyor. Üçüncü köprüden tek yönlü para alınıyor. Otomobil geçiş ücreti 13 lira. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2025'te, 7 yıl sonra devlete terk edilecek. Bay Muharrem, biz iş biliyoruz. Buranın parası sana fazla geliyorsa, sen de o zaman Demirel'in yaptığı birinci köprüden geç, Özal'ın yaptığı ikinci köprüden geç. Orayı tercih etme. Bunlardan da memnun değilsen sandalla geç. Mecbur değilsin onlardan geçmeye, geç diğer ikisinden. Biz hizmetimizi yapıyoruz. İsteyen Yavuz Sultan Selim'den, isteyen diğer ikisinden geçer. Bayramlarda da bunları ücretsiz yapıyoruz. Zaten 7 yıl sonra orası da devlete verilecek. O zaman farklı adımlar atabiliriz. Belki ondan önce daha farklı adımlar atabiliriz. Ama bizi kalkıp da bunlarla tehdit etme yoluna gitme. Çünkü biz bu eserleri ülkemize kazandırdık. Bay Muharrem acaba Marmaray'dan, Avrasya'dan geçti mi? Bay Kemal geçti mi? Geçse bile gizli geçer. Öyle veya böyle, biz eğitimde, sağlıkta bu adımları atarak, ulaşımda tarihi adımlar attık."

Erdoğan Üsküdar'dan Kıyı Emniyeti'ne ait bir tekne ile Sarıyer'e geçerek Anadolu Yakası'ndaki mitinglerini tamamladı.

"BUNLAR ÇIRAK BİLE DEĞİLLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. ilçe mitingini Sarıyer Merkez Meydanı’nda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar mitinglerinden sonra Sarıyer'e geldi.

Erdoğan "Devam talimatı verin, biz bu ülkeyi uçurmaya devam edelim'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir 5 yıl bu kardeşiniz, evladınıza, tekrar devam talimatını verin. Biz de ülkemizi uçurmaya devam edelim. Bunların hiçbirinde devlet tecrübesi, deneyimi, yönetim yok. Siz şimdi dükkanınız olsa, bu dükkanı çırağa teslim eder misiniz? Bunlar çırak bile değiller” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un ilçelerini kapsayan miting programları kapsamında Sarıyer’de vatandaşlarla bir araya geldi. Sarıyer’de vatandaşların coşkulu bir şekilde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.

“Bu yıl 20 bin öğretmen ataması yapılıyor”

Sarıyer’de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitime destek veren biziz, 280 bin derslik yaptık. Benim sınıfta 75 öğrenci vardı. Ortalama 32 kişi ders görüyor. 75 nere, 32 öğrenci nere.

"BİZ DE ÜLKEMİZİ UÇURMAYA DEVAM EDELİM"

Şu anda 16 yıllık tecrübe ile bu evladınız karşınızda diyen Erdoğan, "4 yıllık İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığıyla da bu evladınız karşınızda. Pazar günü bu kardeşinize bu evladınıza tekrar devam talimatını, icazeti verin ve biz de ülkemizi uçurmaya devam edelim. Çünkü bunların hiç birinde devlet tecrübesi, devlet deneyimi, yönetim böyle bir şey yok. Dükkanınız olsa bu dükkanınızı bir çırağa teslim eder misiniz? ya bunlar çırak bile değil. Böyle bir riske girilebilir mi? Ne diyor Genel Başkan 'Gel bakalım Muharrem'. Bu şekilde yaklaşılan insana bu ülke teslim edilebilir mi? Aynı Genel Başkan pazardan sonra ne diyecek; 'Git bakalım Muharrem' Niye o da çünkü neticeyi görüyor. Ama ben sizlere güveniyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇAY SEÇİM SONRASI, ŞİMDİ İŞİMİZ ÇOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sarıyer'in ardından ise Gaziosmanpaşa'ya geldi. Erdoğan, Bir gün içerisinde yapmış olduğu  İlçe mitinglerinin altıncısını Gaziosmanpaşa Küçükköy meydanında gerçekleştirdi.

Erdoğan'a Gaziosmanpaşa'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak eşlik etti.

Erdoğan miting öncesi, alanda bulunanlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan konuşması öncesinde kendisini çaya davet edenlere, “Çay seçim sonrası, şimdi işimiz çok" diye cevapladı. Ardından halka İstanbul için büyük müjde verdi:''Artık park sistemlerini yaygınlaştıracağız yani mahallelerin ortak park alanları olacak ve araçlar o parklara park edecekler, sokağa değil.'' müjdesini verdi.

Burada bir konuşma yapan cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi çamaşır makinesi olmayan ev kaldı mı? Fırın yoktu. Şimdi fırın olmayan ev kaldı mı? Nereden nereye... Geçen gün bir dostum, 'Ya söyle bunların söylediklerine bakma. Bizim ne araba, ne şu ne bu aklımızdan geçmezdi. Şimdi benim arabam var, oğlumun arabası var. Hanım da tutturdu, o da araba alıyor.' diyor. Nereden nereye geldik. Daha da iyi olacak. Bu bizim refah düzeyimizi gösteriyor. Şimdi Gaziosmanpaşa'nın sokaklarına bakalım. Sokaklarda arabayı park edecek yer var mı? Niye yok? Önüne gelen araba alıyor da onun için yok. Allah nasip eder, inşallah Mart 2019 tekrar belediyeyi biz alacağız inşallah. Artık park sistemlerini yaygınlaştıracağız yani mahallelerin ortak park alanları olacak ve araçlar o parklara park edecekler, sokağa değil. Araçlar o parklarda park etmek suretiyle modern bir şehirciliği biz ikame edeceğiz. Bu pazar aynı zamanda Mart 2019'un işaret fişeğidir’ dedi.

Erdoğan, “Biz, özgürlüklerin partisiyiz, özgürlüklerin hareketiyiz. Bizde Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, yerlisi, yabancısı yok. Alevisi, Sünnisi yok. Biz yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik. Bırakın o uydurmaları. Yok bilmem Alevi'ymiş, Kürtçü'ymüş, şucuymuş, bucumuymuş. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek... Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son mitingi ise Beyoğlu Kasımpaşa'da gerçekleştirdi.

"KASIMPAŞALIYIM"

Beyoğlu İlçe Mitingini Kasımpaşa Kızılay meydanında  büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un ilçelerini kapsayan miting programları kapsamında Beyoğlu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kasımpaşa’da vatandaşların coşkulu bir şekilde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.

"Her yerde gururla söyledim ben Kasımpaşalıyım. Burada doğdum burada büyüdüm."

“Bundan nasıl cumhurbaşkanı adayı oldu hayret’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ ve terörle ilgili bir lafları yok çünkü bunlar el ele dolaşıyorlar. Bunlarla Ankara’dan İstanbul’a el ele kol kola yürümediler mi? Bunların terörle ilgili derdi yok, bizim derdimiz var. Biz terörle içerde ve dışarda mücadele veriyoruz. Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın terörist, Cerablus’ta 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak’tayız. Kandil’e giremez, dedi bu zavallı ya. Bundan nasıl cumhurbaşkanı adayı oldu hayret. Bunlar dershane işletmeciliği yapıyor, öğretmenlerin SSK primini dahi ödemiyor. Geçenlerde sosyal medyaya düştü, çok enteresan bir memura koruma polisiyle alakalı yaptığı hakaretleri, saygısızlıkları duydunuz mu? Bir cumhurbaşkanı adayından bu ifadeler duyulur mu ya. Bu CHP olunca duyulur. Bu Pazar çok önemli. Bunlara öyle bir Osmanlı tokadı atalım ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar” dedi.

Kızlarda okuma oranı yüzde 45'ten 82,5'e çıktı. Eskiden kızların okuması gibi birşey mi vardı? Ama biz bunu yaygınlaştırdık. Üniversitede ise yüzde 13'ten yüzde 42'ye çıktı.

Beyoğlu’na yapılacak olan projelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyoğlu’nda yapılan projeleri Beyoğlu’na güzel bir millet kıraathanesi yapacağız. Beyoğlu’nun en önemli adımı ramazanda geldim. Atatürk Kültür Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük opera binası yapıyoruz. Yıkımı hemen hemen bitti. O yıkımla birlikte muhteşem bir proje var. Bu projeyi hayata geçirerek Taksim Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Bir şey daha yapacağız. İstiklal Caddesi’nin çıkışında sağda bir kilise, Taksim’de büyük bir camimiz yok, tam onun karşısına yaklaşık 5 bin kişilik bir cami yapıyoruz. Caminin kaba inşaatı bitti. Altında da Türk İslam Eserleri Müzesi gibi bir müze olacak. Çeşitli kitap evleri olacak. Beyoğlu Taksim bu esere sahip çıkacak. Yani olmayanları yapıyoruz. Yaparsa AK Parti yapar. Siz zaten işi kavradınız. İnşallah kardeşlerim bütün bunlarla beraber bir adım Türkiye’yi uluslararası camiaya farklı bir şekilde taşımalıyız. Bir müjde daha vereceğim Camialtı Tersanesi, Taşkızak Tersanesi inşallah yerine muhteşem bir proje inşallah yapacağız. Bu proje ile Haliç çok ciddi bir çekim alanı oluşturuyor. Burası turizmde patlama yaşayacak. Bu çirkinlikleri burada görmeyeceğiz. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı binası aynı şekilde aslına uygun olarak restore edilecek. Biz icraat yapıyoruz. CHP laf üretiyor. Lafla peynir gemisi yürümez.

HALİÇ'E BİLİM MERKEZİ

Haliçteki Camialtı ve Taşkızak tersanelerini yıkıp muhteşem bir proje gerçekleştireceğiz. Burası da bir çekim merkezi haline gelecek. Bu ödüllü muhteşem bir projedir. Projeyi alacak olan firma Kuzey Deniz Saha Komutanlığı binasını da aslına uygun şekilde restore edecek.''

Doğup büyüdüğüm Kasımpaşa’ya Beyoğlu’na bu yakışır” şeklinde konuştu.

'KASIMPAŞA'DAN ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ'

Kasımpaşa'nın stadı artık kendisinin. Artık biz de onlardan şampiyonluk bekliyoruz inşallah.diyerek sözlerini tamamladı.

7 farklı ilçede birbiri ile aynı atan yürekler yine ilk günkü aşkla destan yazdı. Erdoğan sevgisi meydanlara sığmadı. Yoğun güvenlik önlemlerinin ardından Erdoğana kavuşmak için halk ellerinde bayrak ve flamalarla birilik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler.