GEÇMİŞTEN BUGÜNE SİYSETTE TÜRK KADINI

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 85. yıl dönümünde, “Geçmişten Bugüne Siyasette Türk Kadını” temalı programımızı İl Başkanlığımızda gerçekleştirdik.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programın açılış konuşması İnsan Hakları başkanımız Fatma Sevim Baltacı tarafından yapıldı. Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Vekilimiz Şebnem Taşan Kurt’un selamlama konuşması ile devam eden programda, İl Kadın Kolları Tanıtım Medya başkanlığımız tarafından Geçmişten Bugüne Siyasette Tür Kadını konulu video izlendi. 

Programın ana temasını oluşturan söyleşi bölümünün moderatörlüğünü, İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlah’ın gerçekleştirdi. Söyleşinin konukları ise, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu , KADEM Başkan vekili Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul 26. Dönem Milletvekilimiz Av. Fatma Benli Yalçın ve Sancaktepe Belediye Başkanımız Av. Şeyma Döğücü oldu. 

Türk kadının Geçmişten Bugüne siyasette kat ettiği yolun, günümüzdeki var oluş ve etkin rol almasının anlatıldığı söyleşide, konuklar tek tek söz alarak 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme hakkına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Programa, İl Başkan Yardımcılarımız Sevgi Yiğit ve Nilüfer Arısoy, İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, Belediye Başkan eşleri, İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız ve yönetimleri katılım sağladı. 

Yoğun katılımın olduğu program, Söyleşiyi gerçekleştiren misafirlere, İl Kadın Kolları Başkanımız Rabia İlhan tarafından çiçek taktimi yapılması ile sona erdi.