"Gençler için, kadınlarımız için çok önemli vaatlerimiz var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Sancaktepe’de İl Kadın Kollarımızın düzenlediği “Kadın STK Temsilcileri Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya, Binali Yıldırım Başkanımızın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam, İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, Sancaktepe Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü ve MYK Üyelerimiz Seda Gören Bölük katıldı. Binali Yıldırım başkanımızın kadınlara yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı Sancaktepe’de, basına kapalı gerçekleşti. Toplantının ardından Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 İstanbul'un nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım, "Kadınların önerilerini aldık. Çok güzel teklifler geldi. Özellikle kadının İstanbul'da iş hayatında, sosyal, eğitim, iş, sağlık ve turizm yaşantısında yer alması ve çocukların çok daha güvenli bir ortamda, kadınlar iş hayatında olduğunda çocuk yuvalarından tutun da parklara varıncaya kadar tüm konuları konuştuk. Tüm bu konularda çok güzel öneriler geldi." diye konuştu.
Önerilerin büyük bir kısmının İBB tarafından hayata geçirildiğini diğerlerini ise not ettiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: 
"Ama yenileri de var. Gençler için, kadınlarımız için çok önemli vaatlerimiz var. Bunları daha önce kamuoyu ile paylaştık. Örneğin, ev kadınlarımızın evde ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini İBB, gerek internet üzerinde gerek fiziki olarak pazarlamasını yapacak. Böylece kadınlarımız ev bütçesine katkı sağlayacak. Gençlerle ilgili de birçok vaadimiz var. Bunların detaylarına girmeyeceğim. Çok verimli güzel bir toplantı gerçekleştirdik."

Eşi Semiha Yıldırım'ın son zamanlarda seçim çalışmaları kapsamında daha fazla göründüğünün anımsatılması üzerine Yıldırım, "Semiha Hanım, kendi alanında çalışıyor. Her zaman beraber olmasak da çalışmalarımızı ayrı kulvarlarda, aynı amaca yönelik sürdürüyoruz." dedi.
Semiha Yıldırım ise "Tabi çalışmalar yoğun geçiyor. Ama başaracağız" ifadesini kullandı.
Açıklamanın ardından Binali Yıldırım, STK temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haberin görselleri