"Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye Demektir"

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığımızın ev sahipliğinde İstanbul Kadın Akademisi’nin altıncı dersi gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığımızın ev sahipliğinde İstanbul Kadın Akademisi’nin altıncı dersi gerçekleştirildi. Program Başkanımız Av. Şeyma Döğücü’nün açılış konuşması ile başladı.

İstanbul Kadın Akademinin altıncı dersini Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Fatma Betül Sayan Kaya verdi. İl Başkanlığımızda gerçekleşen ve Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Fatma Betül Sayan Kaya’nın verdiği dersin konusu “Türkiye’de Değişen Sosyal Politika Anlayışı” oldu. 

Konuşmasına Sosyal Belediyecilik anlayışının önemi ile başlayan Kaya “Birçok alanda sessiz devrim dediğimiz değişim ve dönüşümü yaşadık, ulaşmadığımız kadın kalmadı” dedi.

2002’den beri yaptıklarını detaylı bir sunumla anlatan Kaya “Sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı 2002’de 1.000.000 iken, şimdi 3.017.969’a çıkarıldı.” dedi. 

Aile kurumunun önemine vurgu yapan Kaya "Aile yapımızı, koruyucu ve önleyici hizmetlerle birlikte güçlendirmenin hedefindeyiz. Biz inanıyoruz ki güçlü ailelerden güçlü bir toplum inşa ederiz. Güçlü bir Türkiye için de güçlü bir topluma ihtiyacımız var. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye demektir." dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşların en fazla ailelerinin yanında mutlu olduğunu gördüklerini anlatarak, engelli bireylerin ailelerinden ayrılmaması adına bakıma muhtaç engelli ve yaşlılar için evde bakım desteği verdiklerini kaydeden Kaya “2002 yılında 74 TL olan engelli aylığı 2017’de %40-60 engelli oranı için 1,197 TL’ye, %70 ve üzeri engellilik oranı içinse 1,796 TL’ye çıkardık.” dedi. 

Cumhurbaşkanımızın en az 3 çocuk teşvikini hatırlatan Kaya “Bizim ülke olarak dinamik ülke yapımızın korunması için gerekli, eğer bunu yapmazsak ülke olarak şu an çocuk sayısı kadın başına 2.1 altına düştüğümüz takdirde biz de diğer bazı ülkeler gibi yaşlanmakta olan bir ülke olabiliriz. Biz yaşlanmakta olan bir ülke olmak istemiyoruz. Çünkü genç nüfusumuz bizim en büyük zenginliğimiz, en büyük desteğimiz." diyerek sözlerine şu şekilde devam etti "Doğum yardımı yapıyoruz. Çalışan kadınlarımıza esnek çalışma modelleri getiriyoruz. İlk çocukta 300, ikinci çocukta 400, üç ve sonraki çocuklarda da 600 lira doğum yardımı uygulamamız var."

2002 yılında bütçeden eğitime 11,3 milyar TL kaynak ayrılıyorken 2018 yılında bu rakamı 12 katına çıkararak 134 milyar TL’lik önemli bir kaynak ayırımı yaptıklarını ifade eden Kaya, bu alanda da yaptıkları çalışmalara değindi.

Program sonunda Başkanımız Av. Şeyma Döğücü, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Fatma Betül Sayan Kaya’ya çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

İstanbul Kadın Akademisi projesinin altıncı dersine; İstanbul Milletvekilimiz Rümeysa Kadak, İl Tanıtım ve Medya Başkanımız Sevim Sayım Madak, İl Seçim İşleri Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, İl Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.