”İnsanlığın Medeniyeti”

Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Genel Merkez'de düzenlenen "İnsanlığın Medeniyeti" programı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "İnsanlığın Medeniyeti" programı konuşmasında, “Türkiye, İnsan Hakları uygulamalarında modern çağın yaklaşımlarına uygun en önemli adımları AK Parti döneminde attı. İnancımız ve tarihimiz bize mazlumların sığınağı olmamızı, mağdurların elinden tutmamızı söylüyor.’’ Diye ifade etti. 

Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın insanlara bildirdiği emirlerin her birinin birer insan hakları kriteri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Haklarını kullanamayan insanlar, şahsiyet kazanamaz. Dolayısıyla sorumluluk sahibi de olamaz. İnsanlara haklarını kullandırmayanlar toplumlar da medeni olamaz. Göklerdeki ve yerdeki her şey, akıl, konuşma, iyiyi kötüden tefrik edebilme kabiliyeti olan insan içindir. Cinsiyeti, rengi, dili, ırkı, kültürü ne olursa olsun herkesi kardeş olarak kabul eden inancımızın insan hakları çerçevesi de buna göre şekillenmiştir. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi bizim medeniyetimizin en önemli insan hakları belgelerinden biri olarak geçerliliğini korumayı sürdürüyor." diye konuştu.

Program kapsamında Genel Merkez’de ‘’İnsanlığa Umut: TÜRKİYE’’ sergisi açıldı. Serginin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. 81 İl 3 kademe insan hakları birim başkanlarının katıldığı programa Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Fatma Sevim Baltacı katılım sağladı.

Haberin görselleri