İstanbul Kadın Kolları 6. Olağan Kongremiz gerçekleşti

Kadın Kollarımız, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle partisinin İstanbul İl Kadın Kolları 6’ncı Olağan kongrelerine katıldı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 6. Olağan Genel Kurulu 19 Şubat 2021 Cuma günü Haliç Kongre Merkezinde coşkuyla gerçekleştirildi. İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine Dr. Rabia İlhan tekrar seçildi. İstanbul Kadın Kolları Kongresi'ne AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, İl Başkanı Bayram Şenocak, Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia Kalender İlhan ve İstanbul AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve bazı siyasiler katıldı. Kongrede konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun liderliğindeki AK Parti kadroları, bu ülkenin bütün vatandaşlarının eşit olduğunu göstererek, hiçbir şekilde kılık, kıyafet, inanç konusunda, bu ülke vatandaşları arasında hiçbir ayrımın yapılmayacağını da gösterdi. Bu ülkenin bütün kadınlarını hür ve özgür iradeleriyle her türlü eğitim ve çalışma hakkını, eşit bireyler olarak yaşama hakkını, AK Parti iktidarında, her türlü konumda, seçme ve seçilme hakkını elde ederek, mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz bu ülkenin kız çocuklarını kıyafetlerinden ötürü ayırmıyoruz" dedi.

'ANA MUHALEFET TAKİYE YAPIYOR'

Ana muhalefetin takiye yaptığını ifade eden Kaya, aralarından çıkan eski bakanların ve milletvekillerinin, 'Ben başörtülü hakimin adaletine güvenmem' diyerek, zihin dünyalarının ne olduğunu ortaya koyduklarını söyledi. Kaya, 28 Şubat'a işaret ederek "Asla o günleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Gelecek nesiller adına bütün kazanımlarımız devam ediyor. Allah bunlara fırsat vermesin. Ellerine fırsat geçerse ne yapacaklarını ortaya koyuyorlar. Biz bu ülkenin AK kadınları olarak, evlatlarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz" vurgusunda bulundu. 

'İSTANBUL BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ'

İstanbul'un Türkiye'nin lokomotifi olduğunu da ifade eden Betül Sayan Kaya, İstanbul'da etkili olan kar yağışında İBB yönetiminin yeterli çalışma yapmaması nedeniyle İstanbul'da oluşan kötü duruma da değinerek şu değerlendirmede bulundu: "İstanbul ayağa kalkarsa Türkiye şahlanır. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmıştık. Bu davaya inanmış kadınlar, kapı kapı çalışarak, Cumhurbaşkanımızı belediye başkanı yapmıştık. İnanıyorum ki İstanbul'da 2024'te yine bu davaya inanmış ak yürekli kadınlar çalışacağız ve yeniden İstanbul'u AK belediyeciliğe kavuşturacağız. İstanbul böyle zulüm görmedi. Bir haftadır kar var. Ben geçtiğimiz pazar günü havalimanına giderken, aracım havalimanı yönünde ters döndü. Çünkü kar bastırmış, ama hiçbir tuzlama yapılmamıştı. Bir haftadır İstanbul sokakları kardan geçilmiyor. Hiçbir tuzlama çalışması görmedik. Bizim başlattığımız faaliyetlerin açılışlarını yapmaktan, musluk, çeşme açılışlarını yapmaktan başka bir iş yaptıklarını görmedik. 'Sözde Cumhurbaşkanı' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlere 2023'te çok güçlü bir destekle destan yazmaya var mıyız?"



 

Haberin görselleri