Kadın Kollarımız, Kutlu Doğum’un Mutluluğunu Yaşadı

İl Kadın Kollarımızın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı, İl Başkanımız Dr. Selim Temurci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

O Örnek İnsanı Anlamanın Derdinde Olmalıyız  

Kutlu Doğum Haftası’nın sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin anlam ve önemini bir kere daha idrak edeceğimiz bir hafta olması temennisiyle yola çıktıklarını ifade eden İl Kadın Kolları Başkanımız, “Rahmet Peygamberi için sabitlenmiş olan bu haftada, bizler sadece bir kutlu doğum etkinliği gerçekleştirmekten çok rahmeti, kardeşliği ve o örnek insanı anlamanın derdinde olmalıyız diye düşündük. Ak Parti İstanbul Kadın Kolları olarak, eskiden beri yapageldiğimiz güzel hasletleri neden yaptığımızı hatırlatıp düşündürecek bir hafta yaşamak istedik. Bu vesile ile Kutlu Doğum haftasını sadece bir program ile geçmek istemedik. Bir haftaya yaydık etkinliklerimizi. Her gün bir Hadis-i Şerif’i başlık olarak alıp o gün onu hayatımıza uygulamak istedik. Bir gün hastalarımız ve yaşlılarımızı ziyaret ettik, ellerini öpüp dua istedik. Bir gün  meydanlara çıkıp sadece selam verip selam aldık, selamı yaygınlaştırmaya çalıştık. Bir gün komşularımızın kapısını çaldık, hal hatırlarını sorduk. Bir gün şehitlerimizi yad ettik, onlar için 41 hatim ile yola çıktık. Allah nasip etti, 411 hatmi şerif hediye ettik canı gönülden. 39 ilçemizde eş zamanlı olarak gerçekleştirdik bunları, aynı duygularla. Bugünkü son etkinliğimize katılımlarıyla bizleri mutlu eden İl Başkanımıza, değerli eşine ve siz katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. Programda yaptığı konuşmaya Peygamber Efendimizin doğumunu kutladığımız Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Kadın Kollarımızı tebrik ederek başlayan İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, “Bizim medeniyetimiz, bir merhamet medeniyetidir. Sözlüğe baktığımızda, merhametin karşılığı kadındır. Bizim medeniyetimiz, aynı zamanda bir aksiyon medeniyetidir. Merhameti, acımak olarak görmeyiz. Kadın Kollarımız, merhametin aksiyon demek olduğunu, iş yapmak demek olduğunu bize gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Peygamberimizi Daha İyi Anlamamız Lazım

 İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Hz. Peygamberimiz, bir tevhid peygamberidir, vahdet peygamberidir. Bizim medeniyetimiz ise bunların bir bütünüdür. Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu anarken, ‘bize ne oldu’ sorusunu kendimize sormamız lazım. Bugün bu coğrafyada, ölen de öldüren de Müslümansa, hep birlikte bu konuda tekrar düşünmek zorundayız. Kabileleri bir araya getiren, farklılıkları bir araya getiren, ortak yaşama kültürünü oluşturan aziz bir Peygamberin ümmetiyiz. Coğrafyamızda kan niye akıyor diye sormaya devam ediyorsak, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi daha iyi anlamamız lazım diye düşünüyorum.” 

Bu Anlayışla Mücadele Etmek Zorundayız 

“Müslümanları öldürürken, bayraklarının üstüne Hz. Peygamberin adını yazarak dinimizi kötü göstermeye çalışanları lanetliyorum.” diyen İl Başkanımız, şöyle devam etti: “Biz, bir sevgi peygamberini, bir rahmet peygamberini dünyaya bu şekilde gösteren bir anlayışla her alanda mücadele etmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde çok güzel sözleri oldu. Niçin siyaset yaptığımızı, niçin onunla birlikte yürüdüğümüzü, sadece bir partinin mensupları değil, bir davanın yolcuları olduğumuzu tekrar gördük. Müslümanlar kardeştir dedi, ayağa kalkın ve kendi sorunlarınızı kendiniz çözün dedi. Yapmamız gereken de tam olarak budur.” Büyük bir katılımla gerçekleştirilen programda, Fatma Kutluoğlu, Peygamberimizin aile ve kadına olan bakışı, Sibel Eraslan ise Peygamberimizin kızı ve eşi ile olan diyalogları hakkında birer ders verdiler.