Kadın Kollarımız’dan “Anneler Günü” Etkinliği

İl Kadın Kollarımızın düzenlediği Anneler Günü etkinliği, İl Başkanımız Dr. Selim Temurci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Kadın Kollarımızın Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde düzenlendiği programa, İstanbul Milletvekilimiz Fatma Benli, İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Özlem Zengin, Gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler ile Kadın Kollarımızdan çok sayıda teşkilat mensubumuz katıldı.

Anneler Günüyle ilgili sinevizyon gösterimi ile başlayan programda, açılış konuşmasını İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü yaptı. İstanbul Kadın Kolları teşkilatının özveriyle, hasbi duygularla her gönüle dokunmak için çalıştığını ifade eden İl Kadın Kolları Başkanımız, “Göreve başladığımızdan beri 3 ay olmasına rağmen diğer siyasi partilerin belki de yıl boyunca yapamadığı kadar çok çalışmalarımız oldu. Hocalı Katliamından 28 Şubat’a, 8 Mart’tan Kutlu Doğum’a ve Anneler Gününe özel günleri bir fırsat bilerek her kapıyı çalmak yoldan geçene bile dokunmak rutin çalışmalarımız haline geldi. Bu çalışma tarzı kuruluşumuzdan bu yana bizim geleneğimiz oldu. Çünkü biz biliyoruz ki, kapısını çaldığımız her ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdüğümüzde, başını okşadığımız her çocuğun masum gülüşünde sadece bir siyasi çalışmaya değil, inandığımız değerlerin hepsine hizmet ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz hastalarımızın, taziye evlerinin kapısından çıktığımızda onların sadece oylarına değil dualarına da talip oluyoruz ve arkamızdan bize huzur veren dualarını işitiyoruz. O kapılardan çıktığınızda hissettiğiniz manevi haz dünyadaki hiçbir karşılık ile ifade edilemez.” dedi.

Karşımızda Yüzyıllardır İnsanlığı Sömüren Bir Zihniyet Var Kadınlar, anneler olarak bugünlerde yapılan çalışmaların tarihin akışına yön verdiğine dikkat çeken İl Kadın Kolları Başkanımız sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet değerli hanımefendiler, sevgili anneler her şey sizin elinizde. Tarih sizleri yazacak. Nasıl ki Şerife Bacıları yazdı, Nene Hatunları yazdı, sizleri de yazacak. Aslında Dünyanın kaderini değiştiriyorsunuz, değiştiriyoruz. Kolay değil karşımızda sadece birkaç ufak tefek muhalefet partisi yok. Karşımızda yüzyıllardır insanlığı sömüren bir zihniyet var. Bu zihniyet maalesef ki hiç uyumuyor ve planlar yapmaya devam ediyor. Dünyayı yönetme iddiasında olan bu zihniyet karşısında bizim en büyük silahımız ve kozumuz ise Allah’ın yardımıdır, Nasrullah ‘tır. Onu kaybetmemek de bizim samimiyetimize ve hasbi olmamıza bağlıdır.”. Programda yaptığı konuşmaya Anneler Günü programını düzenleyen Kadın Kollarımızı tebrik ederek başlayan İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, “Değerli Kadın Kolları Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Şule Yüksel annemizi burada görmek ve ağırlamak program anlamında her şeyi ifade eden bir yaklaşımı sergiliyor. Anneler günü değerlidir. Medeniyetimizin anneye verdiği değeri hatırlamak adına bile bu program çok önemlidir. Anneyi hatırlayan bir siyasi parti, anneyi hatırlayan bir İstanbul Türkiye ve medeniyetimiz için çok değerlidir. Kelimelerin annelik kavramını anlatmakta kifayetsiz kaldığını düşüyorum. Evladının hasta olduğunu hisseder anne. Uzakta olduğumuzda, hasta olduğumda annem hep aramıştır. Kalpleri evlatlarıyla doludur onların. Onlar bizleri önce karınlarında sonra sırtlarında ve ömürleri boyunca da kalplerinde taşırlar. Annelerin hakkı ödenmez. Rabbim insanı eşrefi mahluk olarak yaratmış ve adeta anneye emanet etmiştir. Her şeyi insanlar için yaratan yüce Mevla onu da anneye emanet etmiştir. Tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum. Siyaset yaptığımız, birlikte yol yürüdüğümüz kardeşlerimiz var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Her birinizin anneler gününü yürekten kutluyorum.” dedi.

Geleceğin Türkiye’sini Sizler Yetiştiriyorsunuz İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için siyasetçiler ve diğer kurumlar ne yaparsa yapsın bir annenin yaptığını yapamaz. Aslında her şey annelerin elindedir. Onlardan başka kimse sevgiyi, merhameti, adaleti, samimiyeti, asaleti, içtenliği daha iyi bir şekilde çocuğa öğretemez. Bu kelimeler ve daha fazlası anne sözünün içini doldurmaktadır. Anneler her şeyden önce eğitimin sıcak yuvasıdır. Onlar ilk öğreticimizdir. Onlar bize sadece ninniler söylemedi. Annelerimiz bize medeniyeti, merhameti, iyiliği, imanı hayatı ve dinimizi öğretti. Bu güzel günü hatırlarken AK Parti’nin ve bu medeniyetin anneliğe verdiği değeri asla unutmayalım. Sorumluluğunuz büyüktür çünkü geleceğin Türkiye’sini sizler yetiştiriyorsunuz.”.