KADININ KARARI “EVET”

Ülkemizin güçlü geleceğinin mayası, yarınlarımızın inşaasında mihenk taşı kadınlarımız yıkandığı bu vatanı ayakları yere sağlam basan güçlü bir geleceğe taşımak için "Evet - Ben De Varım" diyerek öne çıktılar.

Demet Sezen, Gülşah Güler, Zeynep Sağır, Türkan Türkmen Tekin, Cennet Yiğit, Selda Güngör, Kübra Aydoğan ve daha niceleri. Anadan, babadan, yardan, evlattan ayrılıp; “önce vatan" deyip çıktılar yola. Bu vatan için canını hiçe sayan binlerce kutlu şehidimiz gibi can verdiler yol vermediler hainlere. Tarihimizin en büyük ihanetininin yaşandığı o elim gecede de en ön saftaki yerlerini aldılar. Bir ananın evladını koruyup sarması gibi, siper ettiler gövdelerini eli kanlı teröristlerin toplarına, tanklarına, bombalarına karşı..

Kadınlarımız... 

Ülkemizin güçlü geleceğinin mayası, yarınlarımızın inşaasında mihenk taşı kadınlarımız. Her daim olduğu gibi bugün de yine en ön saftalar. Dün olduğu gibi bugün de; her bir taşının şehitlerimizin kutsal kanlarıyla yıkandığı bu vatanı ayakları yere sağlam basan güçlü bir geleceğe taşımak için "Evet - Ben De Varım" diyerek öne çıktılar.

REFERANDUM ÇALIŞMALARINA EYÜP'TEN BAŞLADIK 

"Bu ülkenin koşması için, önündeki engellerin kaldırılması için ne çalışma gerekiyorsa o çalışmayı bugün 'Bismillah' diyerek başlatacağız. İnşallah referandum sandığına gidene kadar da hiç durmayacağız, hiç yorulmayacağız” AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanımız Av. Şeyma Döğücü öncülüğünde toplanan AK Kadınlar Nisan ayında yapılması planlanan tarihi referandum çalışmalarını başlattı. Eyüp Sultan Camii avlusunda toplanan AK Parti İstanbul Kadın Kolları teşkilatımız anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandum çalışmalarına dualarla başladı. 26 Ocak’ta bir araya gelen AK Parti İl İstanbul Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü, Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın, Eyüp İlçe Başkanımız Süleyman Aykaç , Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meclis üyelerimiz “Ben De Varım” çağrısına katıldılar.

 

Yoğun kar yağışına ve zorlu hava şartlarına rağmen referandum çalışmalarında en kritik noktaya sahip olan sandık yönetim kurulu başkanlarına ziyaretle başlayan İl Kadın kolları Başkanımız Şeyma Döğücü basın açıklamasına gelen gazetecilere “Hava muhalefeti dahil hiçbir muhalefet bizi etkileyemez” dedi.

EV- EV DOLAŞACAK ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ 

Şu anda 957 mahalle teşkilatının kurulu vaziyette olduğunu vurgulayan İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü, seçmene ulaşma husunda sıkıntı yaşanmayacağının altını çizdi. Döğücü, çalışmalara verilen önemi şu sözlerle açıkladı; "Biz güçlü ve yeni Türkiye'nin artık harekete geçmesine, yürümesine değil koşması gerektiğine inanıyoruz. Bizi 35 yıllık vesayet sisteminden, darbe anayasasından kurtaracak olan bu anayasa değişikliğine, bu yönetim sistemi değişikliğine 'evet' demek için var gücümüzle sahada olacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız, her eve gireceğiz Allah'ın izniyle."dedi. İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü, ilçelerdeki bütün mahallelerde sandık yönetim kurulu üyeleri ve mahalle yönetim kurulu üyelerinin hazır olduğunu belirterek, "Biz onlara gideceğiz, Sayın Başbakanımızın mektubunu ileteceğiz." diye konuştu.

HER SANDIK BİR KADINA EMANET

 Kurulacak her sandığın bir kadına emanet edildiği çalışmalar 28 mahallede eş zamanlı olarak başlatıldı. Güçlü İstanbul Güçlü Yarınlar hedefi ile kararlı bir şekilde harekete geçen İstanbul Kadın Kolları teşkilatımız ilçeleri ziyarette bulunarak sandık yönetim kurulu üyeleriyle görüşmelere başladı. Ziyaretlerde üyelerimize Cumhurbaşkanımızın imzası bulunan birer kalemi ile Başbakanımızın ismen sandık yönetim kurulu ve mahalle başkanlarına yazdığı mektubu iletildi. Verilen startın ardından ilk ev ziyaretlerini de gerçekleştiren AK Kadınlar referanduma sunulan anayasa değişikliklerinin ülkemize kazandıracakalarını ve faydalarını madde madde açıkladılar.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEMİ BELİRLEDİK 

Saha çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan AK Kadınlarımız, çağımızın en önemli mecralarından biri olan sosyal medyada da gündem olmaya ve gündemi belirlemeye devam ediyor. Referandum çalışması için Eyüp'te yapılan başlanıcın ardından soyal medyada da paylaşımlarını artıran İstanbul Kadın Kolları teşkilatımız #KadınınKararıEvet hastagi ile kısa sürede Facebook ve Twitter'da trend topic (TT) olmayı başardı. Uzun süre listenin en tepesindeki yerini kaptırmayan AK Kadınlar yaptıkları paylaşımlarla gündemde kalmayı başardı. Güçlü bir gelecek için #BenDeVarım diyen on binlerce kadınımız sosyal medyada da gururla "EVET" diyerek kararını açıkladı.