KADINLAR ŞEHRİ KONUŞUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımıyla ‘’ Kadınlar Şehri Konuşuyor’’ programını gerçekleştirdik.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız öncülüğünde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan’ın ev sahipliğinde, Üsküdar İlçemizde kadınlarımızla bir araya gelerek, Kadınlar Şehri Konuşuyor programını gerçekleştirdik.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan moderatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’un sorulan soruları cevaplamasıyla gerçekleşen programda İl Kadın Kolları Başkanımız Rabia İlhan açılış konuşmasında, ‘’ Kadınlarımız artık her alanda söz sahibi, şehircilik alanında da farklı yaklaşımları gözlemleri mutlaka olacaktır, olmalıdır. Her kesimden hayatın içinde aktif rol alan kadınlarımızın bugün burada görüş öneri ve düşüncelerini almak için bulunuyoruz’’ dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Rabia İlhan'ın moderatörlüğünde katılımcıların sorularını yanıtlayan Bakan Kurum konuşmasına kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.  "AK Parti iktidarları döneminde kadınların istihdama katkısı da çok fazla oldu. 2004'te bu oran yüzde 20'ydi. Şimdi yüzde 35 seviyelerine kadar geldi. Bu çok sevindirici." dedi.

Bakanımız Murat Kurum, Üsküdar'daki sit alanlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade ederek, mevcut yerleşim alanlarını da gözeterek, yerleşim alanları sürdürülebilir olacak şekilde çalışmanın yürütüldüğünü, Boğaz öngörünüm bölgesindeki yapılarda ise silueti ve ön görünümdeki yapılaşmayı bozmayacak şekilde sit derecelendirmesinin son noktaya geldiğini, çok yakında sürecin tamamlanacağını anlattı.

Kartal'da bina yıkılmasının ardından bölgede yaptıkları çalışmaları anlatan Bakanımız Kurum, şöyle devam etti:

"Tespit yaptığımızda o bölgede sadece yıkılan apartman değil, etrafındaki 8 apartman da aynı durumda, riskli. TOKİ eliyle Mart ayında 8 binayı da yıktık. O vatandaşlarımızın taşınmalarını sağladık, kira, taşınma yardımı verdik. Mart ayında temelini atacağız, inşallah 12 ayda o evleri de bitirip vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz."

TOKİ'nin yeni konut projesi

TOKİ'nin yeni sosyal konut projesine ilişkin soru üzerine de 50 bin konut yapılacağını söyleyen Kurum, 67 ilde taleplerin toplanmaya dün itibarıyla başlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre başvuru şu ana kadar 5 bini geçti. Önemli bir kampanya. İstanbulumuzda 6 bin 300 konutun talebini toplayacağız. Her bütçeye, her kesime hitap edebilecek önemli bir proje bu. İlçeler de belli. Başakşehir, Kayabaşı, Hoşdere ve Ayazma mevkileri ile Tuzla ve Silivri'de 6 bin 300 konut, 5 farklı projeyle yapılacak dedi.

Bakanımızın yanı sıra Bakan Yardımcılarımız Fatma Varank ve Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Milletvekilimiz MKYK Üyesi Ekonomi İşleri Bşk. Yrd. İffet Polat, İstanbul Milletvekilimiz TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. M. Belma Satır, İstanbul Milletvekilimiz Ravza Kavakçı Kan, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanımız Esra Eruçar ve İl İlçe Yönetim Kurulu üyelerimiz Kadınlar Şehri Konuşuyor programımıza katılım sağladı.