Kuruluşundan Bugüne İl Kadın Kolları Teşkilatımız Vefa İftarında Buluştu

Kuruluşundan bugüne, İl Kadın Kolları Başkanlığımızda çeşitli görevlerde bulunmuş partililerle vefa iftarı programımızda buluştuk.

Programımıza, Genel Başkan Yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Milletvekilimiz. Av. Belma Satır, İstanbul  Milletvekilimiz Av. Serap Yaşar, Genel  Merkez Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam,  Kuruluşundan bugüne İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Başkanlarımızdan Kurucu İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız KEFEK Başkanımız Milletvekilimiz Canan Kalsın, Millet Vekilimiz İffet Polat,  Millet Vekilimiz Av. Özlem Zengin,  Sancaktepe Belediye Başkanımız Av. Şeyma Döğücü’nün katılımlarının yanı sıra MYK, MKYK Üyelerimiz ve İl Kadın Kollarımızın her kademesinde görev alan teşkilat mensuplarımız ve İlçe başkanlarımız katıldı.
Vefa iftarımızda konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan, “ Bir ve beraber olmanın çok önemli olduğu bir zaman diliminde bende orada olmalıyım diyerek, buraya teşrif ettiğiniz için ve bize güç verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum” diyen, başkanımız İlhan, “ 2002 yılında çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, bizlere öncülük ettiniz. Sizlerle davamız bir çok zorluğu aşarak bugünlere geldi. Biz mücadeleyi sizlerden öğrendik.  Sadece mücadeleyi değil vefayı da sizlerden öğrendik.  Vefa deyince aklıma sevgi geliyor birlik beraberlik geliyor. Bizler bugün varız yarın yokuz bizim ilhanlığına ulaşacak her güzellik adına şimdiden şükranlarımı sunuyorum”dedi.
“AK Parti Kadın Kolları bir ekoldür”
Başkanımız Rabia İlhan ‘ın konuşmasının ardından Kurucu Başkanımız Canan Kalsın, “ AK Parti’nin  bir misyon partisi olduğunu, kuruluşundan itibaren burada görüyorum. Vefa bizi bir araya getirdi aynı masada bir araya geldik. 2001 yılında partimiz kurulurken Cumhurbaşkanımız için söylenen tek bir söz vardı. Sizin Genel Başkanınız muhtar dahi olamaz denirken halkın ilk seçtiği Cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği ilk Başkan oldu” diyen, Kurucu başkanımız Canan Kalsın Sözlerine söyle devam etti,  “2001 yılında partimiz küçük bir yerde  imkansızlıklar içinde ama müthiş  bir özveri ve fedakar kadınlarla kuruldu. Sizlerle birlikte olmaktan  yol arkadaşlığı yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. O gün için kadın kollarımız küçük bir odanın içinde bütün zorlukları aşacak azmi olan kadınlarımız vardı. Zaten bütün dünyayı kadınlar değiştiriyor. Bütün devrimleri kadınlar üzerinden yapılıyor. AK Parti Kadın Kolları bir ekoldür. Kendi içerisinden yetiştirir ve bugün mecliste yer alan kadınlarımız kendi içinde yetişmiştir. AK Parti kutsal bir emanettir bu emaneti bizden sonraki arkadaşlarımızda devam ettirecektir” dedi.
Kurucu başkanımızın konuşmasının ardından 2015-2018 yılları arası İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Şeyma Döğücü yaptığı konuşmasında, “İstanbul Kadın Kolları serüveni nereden nereye dediğimiz bir serüvendir. İlk başladığımız günlerde kadının adı yok denilen romanlar vardı, oralardan bakanlara, vekillere, belediye başkanlarına kadar uzanan bir serencam. Bunu hep birlikte başardık” dedi.  Başkanımız Şeyma Döğücü sözlerine şöyle devam etti, “ Üniversite yıllarımızdan başlayan mücadelemize vazgeçmeyen kadınlarımızın mücadelesi diyorum. Biz vazgeçmedik, biz yorulmadık ve bugün alnımız akıyla kendi emeklerimizle bu makam ve mevkilerdeyiz. Bunları sizlerle birlikte yaptık. Biz aynı dava için yola çıktık. Başarı kadın kollarımızın başarısıdır. Önümüzde İstanbul’u yeniden almak için hep beraber çalışmak durumundayız. Hiç bir şey düşünmeden görev beklemeden çok hızlı birebir şekilde bulunduğu yerlerde çalışacağına inanıyorum ve bunun sonucunda İstanbul’u ya alacağız ya alacağız” dedi. 
2015 yılı İl Kadın Kolları Başkanımız İstanbul Milletvekilimiz İffet Polat konuşmasında, “ Türkiyede’ki kadınların yüzde ellisinden fazlası AK Partiyi tutuyor.  Biz de kadın kolları olarak, Türk kadının temsilcisi olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Siyasi bi deha olan Cumhurbaşkanımız atıl kalan bir potansiyeli  ortaya çıkararak partimize yeni  ivmeler kazandırmıştır. İnşallah kadınlar olarak sadece mecliste değil hakettiğimiz heryerde temsil etmeyi nasip etsin.  Bugün Türkiye’nin kara sayfası tekrar gündemde 27 Mayıs yıllarca çocukluğumuzda  bayram gibi yaşatıldı. Bir çok gerçek ters düz edilerek yansıtıldı. Bugünde aynı şekilde yapmaya çalışıyorlar. Mağdurmuş gibi gösterip sandıklarda oynadıkları oyunları ters düz ederek yansıtıyorlar. Ama biz inşallah kapı kapı dolaşarak hakikati anlatmaya devam edeceğiz. Burada kadın kollarımızın vazifesi çok büyük. Bu yeni süreçte inşallah başarıyla tamamlayacağımıza inanıyor, Binali Yıldırım’ı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız”diyerek konuşmasını sonlandırdı.
“Bizim sahip çıktığımız sadece Belediye Başkanlığı değil, biz Türkiye’ye sahip çıkıyoruz”
2012-2015 yılları arası İl Kadın Kolları  Başkanımız Tokat Milletvekilimiz Av. Özlem Zengin konuşmasında, “AK Parti teşkilatında çok şey öğrendim.  Bu kürsülerde konuşmalar yaparken çok sahici çok kalpten şeyler söylemeye çalıştım. Bizim asli sorularımızdan bir tanesi nerelisin sorusudur. Şu günlerde bunu çokça soruyoruz ve bu soruyu AK Partiye sorsak eminim İstanbulluyum derdi. Burdan bir kez daha sorsak cinsiyeti nedir diye  kadınım derdi. AK Parti’nin ruhunu alt alta saysak o kadar kadın ruhu vardırki!  pes etmeyen, fedakar, hiç  görünmeden her şeye talip ve nihayetinde de kendisi için bir şey istemiyor. Memleket için istiyor ama artık memlekette az geliyor dünya için istiyor. AK Parti, böyle bakıldığında  bizi de aşan bir hareket. AK Parti bizden de öte bir varlık kazanmış durumda,  bugün 27 Mayıs,  60 yıl öncesi bazı kafaların hiç değişmediği bugünde aynı kafalarla hareket ettiği görülüyor. Bugün biz İstanbul’a sahip çıktığımızda aslında sahip çıktığımız sadece belediye başkanlığı değil biz Türkiye’ye sahip çıkıyoruz” dedi.
Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam gerçekleştirdiği konuşmasında, “ Ben bütün görev almış İl Kadın Kolları Başkanlarıma ve yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri ayrı ayrı zorlukları aşmış ve bugünlere gelmiştir. AK Parti aslında milletin yükünü omuzlarına alarak bir süreç yaşadı. Bizler bu davanın sırtlayan tarafıyız. Bizim için partimizin değeri çok büyük hemde 1994 yılından itibaren kazandığımız İstanbul’un büyük bir değeri var. Bu nedenle 23 Haziran’a ciddi anlamda odaklanarak çalışmak için hiç davet beklemeden çalışmamız gerekiyor. Bizler eğer istersek gönülden inanırsak, sağımıza solumuza bakmadan bu işi biz yaparız dersek 23 Haziran’da  ipi göğüsleyen biz oluruz.  Türkiye genelinde 4 milyon üyeye ulaşmış durumdayız. Bu üyelerimiz tüm illerimizden İstanbul için harekete geçiriyoruz.  Kendi illerinden gerekli çalışmalarını eş dost akrabaya ulaşarak yapıyorlar. İstanbul’a baktığımızda ise 1 milyon kadın üyemize ulaşmak olacak. İnancımızdan hiçbir zaman taviz vermeden başaracağımıza inanıyorum” dedi.
“Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği siyasi hayatımda en büyük desteği hanım kardeşlerimden gördüm”
Vefa iftarı programımızın kapanış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “AK Parti ailesinde olmaktan gurur duyuyorum. 94 seçiminin ardından, Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği “siyasi hayatımda en büyük desteği hanım kardeşlerimden gördüm.”  dediği o zafer kadınların zaferiydi. Ben bu seçimlerde de 23 Haziranda kadınlarımızın zafere taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bugün 27 Mayıs darbesinin yıldönümü. O darbe ne için yapıldı birileri Amerika’dan onların oğlanları kazansın istiyordu. Ama milletin içinden çıkmış, milletin adamları bu ülkenin yönetimideydi. Şimdi ise 31 Mart sürecine baktığımızda şunu çok net görüyoruz. Seçimlerde sandıklarda hile yapıldı ve YSK seçimi iptal etti Amerikadan Avrupadan ses yükseldi. Bunları bilerek ve düşünerek bu seçimde İstanbul’u açık ara almak için acaba daha fazla ne yapabiliriz diye düşünerek çalışacağız. Mahalle teşkilatlarımızdan en üst yönetime kadar her birimizin üstün gayret sarfetmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbir şekilde, görev beklemeden elimizin ulaştığı her yerde çok işler yapabilceğimize inanıyorum. İstanbul seçimi evlatlarımızın geleceği içinde çok önemli bir seçim olacak. Çünkü hedef 2023 yürüyüşüdür. Bunu bilerek kadınlarımızın zafere ulaşacağına yürekten inanıyorum”dedi.
Protokol konuşmalarının ardından İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Dr. Rabia İlhan öncülüğünde, kuruluşundan bugüne İl KaKdın Kolları Başkanlığı yapmış olan Başkanlarımız adına Durusu Ormanı’ın da isimlerine fidanlar dikilerek, verdikler emek ve gayretleri ölümsüzleştirilmiştir. Dikilen fidanların sertifikalarının taktimi ile vefa iftarı programımız sona erdi.