MİLYONLAR SANDIK ZAFERİNİ MÜJDELEDİ

Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilen"Büyük İstanbul Mitingi"ne milyonlar akın ederek sandık zaferini müjdeledi.

Yenikapı Miting Alanı'nda  gerçekleştirilen"Büyük İstanbul Mitingi"ne bayram tatili ve yağmura rağmen halk akın etti. Karadan ve denizden insan seli aktı.Yaşlısıyla genciyle,  çocuğu ile engellisi ile hatta oksijen tüpü ile gelen farklı profiller çifte bayram coşkusu içerisinde idi. Bayramdan dolayı İstanbul’un boş olmasına ve hava şartlarına rağmen Türkiye tarihinin en büyük mitingi Yenikapı’da yaşandı. Gönülleri fethederek birlik ve beraberliği pekiştiren yoğun kalabalık dikkati çekti.Tarihi bir gün daha yaşandı.

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi, 17 Temmuz’da gerçekleştirilen AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi’nde  yine ilk günkü aşkla  destan yazıldı.Erdoğan sevgisi ile halk Yenikapı meydanına sığmadı, adım atacak yer kalmadı. Yoğun güvenlik önlemleri alınarak  milyonlarca kişi Erdoğan’a kavuşmak için  meydana koştu.

Mitingin gerçekleştirileceği alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi. Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve  vinçlere hoparlörler takıldı. Alana "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları da asıldı.

Muhteşem kalabalığın yanı sıra; İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ekibi, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Şeyma Döğücü, Gençlik Kolları ve 3 Kademe İlçe Başkanları, Mahalle Teşkilatları  ilk günkü aşk ve heyecanla Erdoğan’ı beklediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Büyük İstanbul Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na helikopter ile geldi. Helikopterden çekilen görüntülerdeki insan seli mitingin muhteşemliğini gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, miting alanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Erdoğan konuşmasını yapmak üzere sahneye eşi Emine Erdoğan hanımefendi  ile birlikte çıkarak alanda toplananları selamladı. Bu sırada sahne üzerinden mavi, turuncu ve beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. Alanda bulunan kalabalık dev Erdoğan posteri elden ele gezdirildi.

Alanı dolduran Yaklaşık 2 milyon kişi ellerindeki Türk bayrağı ve parti flamaları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tezahüratlarda bulundu ve 24 Haziranda Ak Parti ile devam işaretinde bulundu. Miting’e Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri, milletvekili adayları da katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiller, mitinge milli şuurla katıldığını söyledi. Koalisyonlarla çözüm üretmenin ve milleti memnun etmenin çok zor olduğunu anlattı. 

Mitingte ilk olarak AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak vatandaşlara hitap etti. 

BİR VİZYONU OLMAYANLAR, BU ÜLKEYİ YÖNETEMEZLER

24 Haziran’ı yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiren İl Başkanı Şenocak, alanı dolduran coşkulu kalabalığa, “Kirli ittifakları bir kere daha bozmaya hazır mısın? Bu millete ihanet edenleri sandığa gömmeye hazır mısın? Mazlumların yoldaşı, zalimlerin korkulu rüyası, milletin adamı, Recep Tayyip Erdoğan’la bir kere daha şahlanmaya hazır mısın?” diye sordu.

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Şenocak, milletin derdiyle dertlenmeyenlerin ülkeyi yönetemeyeceğini anlattı. “Darbe gecesi saklananlar, darbecileri alkışlayanlar, bu ülkeyi yönetemezler. Bir vizyonu olmayanlar, bu ülkeyi yönetemezler” dedi.

Şenocak'ın konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlara hitap etti.

AK PARTİ'NİN TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDE HİZMETİ VAR
Milyonların buluştuğu 17 Haziran Yenikapı mitingi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Hazır mısın İstanbul? Bir kez daha destan yazacak mısın İstanbul?" ifadelerini kullandı. Muhalefetin yalan ve iftira siyaseti yaptığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "AK Parti'nin Türkiye'nin her köşesinde hizmeti var. Onun için AK Parti ne diyor? Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Adamlar nereye gidiyorsa yıkımdan bahsediyorlar, AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, bunları yaptırmayacağız, bunları yıkacağız diye ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor bunların. Bunların bu ülkede tek bir dikili ağaçları yok. Hiçbir yerde şu eseri de biz yaptık diyebiliyorlar mı, diyemezler dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmasına, "İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul.Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul." diyerek başladı…İstanbul'un bugün yine muhteşem olduğunu ve destan yazdığını, güç ve cesaret verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Gökkuşağı renklerini senden alır. Gümüş rengini senin yakamozlarından çalar. Şairler, asıl sana vurgundur, aşıklar sana tutkun. Mimarlar sana hayrandır, sultanlar sana meftun. Leyla sensin, Aslı sensin, Şirin sensin, gönülleri yakan kor ateş sensin İstanbul diyerek devam etti.

ERDOĞAN, MİTİNGTE  BABALAR GÜNÜNÜ  DE KUTLADI
Mitingin Babalar Gününe denk geldiğini hatırlatan Erdoğan, " Tüm babaların, bu güzel gününü tebrik ediyorum. Babaları şehit olduğu için böyle bir günü boyunları bükük geçiren tüm evlatlarımıza diyorum ki sizin 81 milyon manevi babanız var. Milletim adına, şehitlerimizin tüm evlatlarının Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Muhteşem bir İstanbul var. Maşallah, Rabbim nazardan saklasın inşallah." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'dan İstanbullulara En baba mitingimiz diye seslendi ve çok önemli mesajlar verdi:“İstanbul'da bu iş bitmiş, İstanbul Allah'ın izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun”."AK PARTİ TEMİZLİKTİR, HUZURDUR, MUTLULUKTUR" Biz bunu sağladık dedi.

Ayrıca, seçime 6 gün kaldığını vurgulayarak; "Buradan, bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Bugün bayramın 3. günü. Bayramınızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı'nın ilhamıyla, onun bize verdiği aşkla 6 günü evelallah başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Sonunda da Rabbimden niyazımız odur ki Ya Rab, inşallah bu Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni AK Parti ile bizlerle güçlendir." diye devam etti.

Coğrafyamızın dört bir yanında özgürlük ve adalet mücadelesi veren Suriyeli, Filistinli, Iraklı, Türkistanlı kardeşlerimizi  ve Dünya şehri İstanbul'dan her türlü baskı ve yıldırma politikasına rağmen, 7 Haziran'dan beri sandıklara koşan gurbetçilerimizi de selamlayarak Ramazan Bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde 1 saat 20 dakika konuştu.Konuşmasını iki bölüme ayırarak; ilk bölümde İstanbul, ikinci bölümde ülke genelindeki hizmet ve yatırımlarını anlattı.Erdoğan'ın Atatürk Kültür Merkezi, Kanal İstanbul, Taksim Camisi, Atatürk Havalimanı yerine yapılacak Millet Bahçesi gibi büyük projelere ilişkin verdiği bilgiler, dev ekranlardan görüntülerle desteklendi.Erdoğan'ın konuşmasının ardından, aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,  Av. Şeyma Döğücü’nün de bulunduğu AK Parti İstanbul Milletvekili adayları sahneye gelerek alanda bulunanları selamladı. 

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının satır başları: 
Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul…
Şehitlerimizin evlatlarının Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz…
Bu mübarek günde Rabbimden bize 24 Haziran akşamı bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum. Ben inanıyorum, İstanbul'da bu iş bitmiş, İstanbul Allah'ın izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun…Maaş ödemelerini dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik…Nasıl 4,5 yılda İstanbul'u yeniden yaşanabilir bir şehir haline getirdiysek, ülkemizi de 16 senede yepyeni bir çehreye kavuşturduk…
Kuleli Askeri Lisesi müze oluyor…Atatürk Havalimanının tamam, İstanbul için bir millet bahçesine dönüştüreceğiz.İstanbula 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesini hayata geçireceğiz.Hazalimanı ilk üçün içinde olacak. Bay Muharrem senin hafsalan böyle bir havalimanını alır mı diye sordu…

YASSIADA, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI OLUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinin yıkıldığını hatırlatarak, "Ama şimdi Türkiye'nin bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Gittim, geçenlerde gezdim, son halini gördüm…Kuleli Askeri Lisesi'ni müzeye dönüştürecegiz…Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası oluyor. Yaslıada vardı ya, o Yaslıadayı biz Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na çeviriyoruz. Burada artık uluslararası toplantılar yapacağız…O CHP zihniyeti, Menderes gibi insanları ipe götürdü. Ey Muharrem, Menderes ve arkadaşları ipe götürülürken siz ne yaptınız?Bay Muharrem, bak ben laf salatası yapmıyorum, icraattan bahsediyorum. Sen de bir şeyden bahset, şunu yapıyorum de...Haliç'in yanından geçmek mümkün müydü? Haliç'i gayet iyi bilirim. Haliç'te su kalmamıştı neredeyse... Kim var CHP var... Niye yapmadın bunları. Geldik, dünya ile görüşerek, özel firmalarla görüşerek işin içine girdik, Haliç'teki bütün o çamuru taşocağına naklettik. Vialand'ı doldurduk o hale getirdik. Daha sonra Boğaz'ı Haliç'e bağladık. Biz buyuz, bay Muharrem sen bu işlerden anlamazsın. 

HALİÇ'TE BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ YAPIYORUZ
Haliç'te Bilim ve Teknoloji Merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam. Süratle Haliç tersanesi, bilim ve teknoloji merkezi haline gelecek…
Adalar'daki atları özgürlüklerine kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, Peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir ümmetiz. Şimdi düzenlemelerle ister ev ister sokak hayvanları için 5119 sayılı yasayı yeniden ele alacağız. Sapanca'da operatör bugün tutuklandı. Bu hassasiyet önemli. ..

BEN BEŞ TANE BABAYİĞİT ARADIM VE BULDUM
Yerli milli otomobil diyoruz, 20 yıl geriden geliyor diyor. Bu bir defa akülü olacak, mazotlu veyahut benzinli değil. Elon Musk'la hepsini konuştuk, biz bir şeyler yapmanın gayretindeyiz…

GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI İSTER
Büyük Türkiye, güçlü meclis güçlü cumhurbaşkanı ister. Vakit Türkiye vakti, vakit İstanbul vakti. Bunu ortaya hep birlikte koymalıyız. Batı 24 Haziran'a bakıyor. Batı Erdoğan nasıl çökecek diye bekliyor. Onlara da gerekli dersi vermeye hazır mıyız? Bugüne kadar hep verdiniz.  Şu 6 gün içinde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Sandıklara, oylara sahip çıkacağız. Demokrasinin bir namus olduğunu unutmayacağız...Böylece 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı ile  biraraya gelen  halk; coşkusu ve kalabalığıyle tarih yazdı.

MİTİNG NOTLARI
Güvenlik noktasından alana girenlere yağmurluk, Türk bayrağı ve Ak Parti bayrağı dağıtıldı.
Sağlık görevlileri sedye ile beklerken alan dışında çok sayıda ambulans hazır tutuldu.
Vatandaşların ihtiyaçları için çok sayıda seyyar mescit tuvalet de alana kuruldu.
Miting meydanı izdiham yaşanmaması içinbariyerlerle kısım kısım ayrıldı.
Miting nedeni ile bazı yollar trafiğe kapatıldı. Marmaray,metro, otobüs ile deniz ulaşımında seferler arttırıldı.
Kazlıçeşme netro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri konuldu.
Miting alanında yaklaşık 20 bin emniyet personeli görev yaptı.
Mitingte 5 polis helikopteri, 6 deniz boyu, 141 Toma ve zırhlı araçlar yer alırken, polis helikopteri de havadan denetim gerçekleştirdi.
PKK ve radikal terör örgütleri alanında uzmanlaşmış ekipler, önemli noktalarda sivil olarak tedbir aldı.Şüpheli kişiler üzerinde profilleme ve risk analizi çalışmaları yaptı.