SEÇİLMİŞ KADINLAR VE İNSAN HAKLARI SEMPOZYUMU

AK Parti İstanbul İl Kadın Kollarımızın düzenlediği “Seçilmiş Kadınlar ve İnsan Hakları Sempozyumu”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve İl Başkanımız Dr. Selim Temurci’nin katılımıyla yapıldı.

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler’in moderatörlüğünde başlayan 1. Oturum, İstanbul Milletvekilimiz Ravza Kavakçı Kan, Gaziantep Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Prof.Dr. Nevzat tarhan’ın sunumları iel gerçekleştirildi. 2. Oturum ise Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Halide İncekara’nın moderatörlüğünde; UETD Kadın Kolları Başkanı Ayşe Serpil Aşut, Gazeteci Yazar Sibel Eraslan, Yazar Ahmet Mercan ve Suriyeli Aktivist İman Bedir ve Fatma ElHüseyn’in sunumları ile gerçekleşitirildi. Sempozyumda yaptığı konuşmada; bütün insanların hak ve özgürlükler bakımından eşit doğduğunu vurgulayan İl Kadın Kolları Başkanımız Av.Şeyma Döğücü; şunları söyledi: “Bizler; kadının hakkını cinsiyetçi kavram yerine, “İnsan Hakkı” gibi evrensel bir kavram içinde konumlandırdık. Ak Parti yaptığı eşitlikçi düzenlemelerle kadın erkek eşitliğini gözeten, düzenlemeler yapmayı sürdürecektir.” diyen Döğücü; Cumhurbaşkanımızın “kadınsız bir demokrasi, sadece kadınlar için değil bütün toplumlar için eksiktir” düsturu ile hareket ettiklerini belirtti. İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü’nün selamlama konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, "Demokrasinin, temel insan haklarının teminatı, hiç kuşkusuz güçlü bir hukuk anlayışı ve sağlam bir adalet sistemidir. AK Parti olarak, bu yaklaşımı güçlendirmek için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde büyük gayret gösteriyoruz. Bu alanda toplumsal zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmenin, değişimin gerekçelerini toplumun tüm kesimlerine anlatmakla mümkün olacaktır. AK Parti teşkilatlarındaki arkadaşlarımız çok iyi bilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız, çeşitli platformlarda halkımıza yeni bir sivil anayasa ihtiyacını tüm gerekçeleriyle anlatmışlardır." diye konuştu.

SIKINTILARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Sempozyumda yaptığı konuşmada, kadın ile ilgili her sorunun mutlaka AK Parti'nin bir meselesi olduğunu vurgulayan İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta özellikle Adana'da, kız yurdumuzda meydana gelen yangında hep birlikte ailelerimizle oturduk, kızlarımıza ağladık. Bakanımız burada, AK Parti olarak elbette bu işin takipçisi olacağız. Benim de bir kızım var ve orada o kızları görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rahmet-i Rahmana ulaşmış o kızlarımıza Rabbim'den rahmet diliyorum. Yaşanan hadise unutulmayacak bir acıdır. Onun için ‘kadınla ilgili her sorun mutlaka ve mutlaka AK Parti'nin bir meselesidir’ diyen bir liderin, yol arkadaşları olarak bu sempozyumda birçok şeyi mutlaka konuşacağız. AK Parti’nin kuruluşundan bu günlere gelmesinde kadın kardeşlerimizin emeği büyüktür. Sıkıntıların çözümü için hepimiz elimizden geleni yapacağız.” dedi. Protokol konuşmalarının ardından, sinevizyon gösterisi ve kadın ve insan hakları konulu çeşitli sunumlar yapıldı.