Selva Çam, yeniden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı!

Kadın Kollarımız, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde buluştu.

AK Parti Kadın Kolları, 5. Olağan Kongre’de buluştu

AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam, bin 110 delegenin oyunu alarak bir kez daha AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi, 4 Ağustos’ta Ankara Spor Salonunda gerçekleşti. AK Parti Kadın Kolları teşkilat üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegeler kongreye büyük ilgi gösterdi.

Kongreye, kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm kadınları selamlayarak karanfil dağıttı. Konuşmasına "17 yıldır AK davaya hizmet eden büyük ve güçlü Türkiye sevdası için gecesini gündüzüne katan hanım kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek başlayan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonda coşkuyla karşılandı.

“Çağı aydınlatan kadınlar, Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” temasıyla düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Bu muhteşem salonun ülkemin dört bir yanındaki yürekleri Akdeniz gibi geniş, soluğu Afrika gibi sıcak kadınlarımızı selamlıyorum. Filistin’in yiğit kadınlarını, Arakan’ın mazlum kadınlarına, Afrika’nın Asya’nın cefakâr kadınlarına, Suriye’nin gözü yaşlı kadınlarına selamlarımı gönderiyorum. Her türlü ayrımcılık ve baskıya rağmen Türk ve Müslüman olmanın onurunu göğsünde gururla taşıyan gurbetçi kadınlarımızı selamlıyorum” dedi.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, bin 110 delegenin oyunu alarak bir kez daha AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına seçilen AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam, tüm partililere teşekkür etti.

Kadın kolları teşkilatlarına verdiği destek ve himayesinden dolayı Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çam, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle kadınların siyasete katılım ve katkısının artarak devam ettiğini belirtti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Çam, "Siyasi tarihimizin en yüksek katılımlı seçiminin sonunda Meclis'te, AK Parti Grubumuzda 53 kadın milletvekilimizin temsiliyle rekor kırılmıştır. Ayrıca önemli bir oranda arkadaşlarımızın kadın kollarında yetişerek Meclise taşınmış olması teşkilatlarımıza verdiğiniz önemi gösterdiği için bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir." ifadelerini kullanarak, Kadın kolları olarak her gün yenilenerek büyük bir azimle çalıştıklarını, daima birlik ve beraberliği önceleyen bir hal içinde olacaklarını kaydetti. Çam ayrıca, barış ve huzurun hem Türkiye'de hem de dünyada yayılması için çalışacaklarını, yeryüzünün tüm mazlumları için yürüttükleri çalışmalara katkı vermenin gayreti içinde bulunacaklarını söyledi. AK Partili kadınlar olarak milletle irtibatlarını hiç kesmediklerini ve millete hizmet için ömürlerini adayacaklarını vurgulayan Çam, şöyle devam etti: "Siyaseti halkın hizmetine bir vasıta olarak yapacağız. Geçmişten beri hep düstur edindiğimiz gibi asla şahsi çıkar ve ikbal amaçlı değil, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Partimizin yurt içi ve yurt dışında daha iyi anlaşılması için çabalarımızı artıracağız. Ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve bölücülüğe asla prim vermeyeceğiz." 5. Olağan Kongreyle yeni bir döneme başladıklarını aktaran Çam, kadın kolları teşkilatlarında görev alan tüm partililere teşekkürlerini bildirdi.

İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü, AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Lütfiye Selva Çam Hanımefendi’yi tebrik ederek, kendilerine yeni dönemde başarılar diledi.