“Sosyal Medya Kullanımı ve Sosyal Medyada Algı Yönetimi”

USMED Akademi Başkanı Dr. Murat Dağıtmaç ‘ın “Sosyal Medya Kullanımı ve Sosyal Medyada Algı Yönetimi” Konulu eğitim sunumuyla İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları, İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Melek Demircioğlu başkanlığında, Uluslararası Sosyal Medya Derneği Akademi Başkanı Dr. Murat Dağıtmaç ‘ın “Sosyal Medya Kullanımı ve Sosyal Medyada Algı Yönetimi” Konulu eğitim sunumuyla gerçekleştirildi.

Toplantı yoklama ve siyasi gündem değerlendirmesiyle başladı. AK Parti’nin seçim startını vermesi ve Dijital medya seçim kampanyasıyla farklı bir seçim atmosferine girmesiyle birlikte, İletişim tasarımcısı Dr. Murat Dağıtmaç, Sosyal Medyanın Kullanamı ve Sosyal medyada algı yönetimi için şöyle konuştu; Türkiye’de ortalama bir kişinin 3 sosyal medya hesabı var. Hepsi ayrı bir ihtiyacımızı karşılıyor. Site sahipleri içerikleri 7 yaşındaki çocuk da 70 yaşındaki kişi de anlasın isterler. Mesela Twitter’da altın oran vardır ve Facebook’la Twitter’ın kurumsal rengi mavidir. Mavi, güven verir, dinginlik verir. Bunun neticesinde Facebook ve Twitter’ı kullanan kitle, genelde büyük yaş grubu. Instagram ise kırmızı, pembe gibi sıcak renkleri kullanarak hedef kitlesini gençler olarak seçiyor. Instagram’ın ilk olarak sadece mobil kullanılması da bunun göstergesiydi. Arkadaşlarım ne yapıyor’un cevabını Facebook’ta buluyoruz. Yöneticiler ne dedi, Türkiye ve dünya gündeminde neler var kaygısını gidermek için Twitter’a bakıyoruz. Instagram ise genelde narsist bir yaklaşımla kendini ispat yeri olarak kullanılıyor.

Yerel seçimler öncesi sosyal medyada hangi mecralar tercih edilmeli?

Dr. Dağıtmaç sözlerine şöyle devam etti; Twitter’a kapalı bir bakış açısıyla, ön yargılı olarak giriyoruz. Fikir olarak, siyasi düşünce olarak alanlar kalın çizgilerle ayrılmış durumda. Devlet büyükleri, bürokratlar, sanatçılar, akademisyenler var. Daha çok resmi bir dil kullanmaya çalışıyoruz, tanımadığımız insanlara karşı yazmış olduğumuz bir paylaşım yüzünden mahcup olmak istemiyoruz. Bu yüzden Twitter’da misafir gibiyiz. Facebook ise daha çok gerçek hayattaki arkadaşlarımızın olduğu bize yakın bir mecra. Facebook’ta tanıdıklarınız, akrabalarınız, arkadaşlarınız var. Facebook’a onlardan bir zarar beklemeden önyargısız şekilde giriyorsunuz. Bu nedenle önyargısız olduğunuz için mesajlardan etkilenmeniz daha kolay oluyor.

USMED Başkanı Dr. Murat Dağıtmaç’ın eğitim sunumunun ardından, İlçe Tanıtım ve Medya Başkanlarıyla soru cevap şeklinde ilerleyen toplantı, AK Bülten haber yazma teknikleri ile ilgili slayt izlendi. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

Haberin görselleri