UNUTMAYACAĞIZ! UNUTTURMAYACAĞIZ!

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığımız Toplumsal Hafıza Derneği işbirliğinde; tarihimize kara bir leke olarak sürülen 28 Şubat'ın baskıcı vesayet günlerinin anlatıldığı "Şubattan Sonra" programı düzenledi.

28 Şubat mağdurlarının şahitliklerini ve neler yaşandığını özetleyen "Şubattan Sonra" belgeselinin gösterildiği programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekilimiz Fatma Benli, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Toplumsal Hafıza Derneği Başkanı Fatma Aydın Ataş, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen program öncesinde İl Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü ve Toplumsal Hafıza Derneği Başkanı Fatma Aydın Ataş Bakanımız Fatma Bteül Kaya'ya, İl Başkanımız Selim Temurci'ye, İBB Başkanımız Kadir Topbaş'a ve İstanbul Milletvekilimiz Fatma Benli'ya fuaye alanında hazırlanan ve yaşanan zulümleri gösteren 28 Şubat Fotoğraf Sergisini gezdirdi. 28 Şubat'ta uygulanan baskı ve zulümlerin anlatıldığı programın açılış konuşması AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanımız Şeyma Döğücü gerçekleştirdi. 28 Şubat'ta gencecik kızlarımızın bütün dünyaya onurlu bir direniş nasıl olur dersini verdiğinin altını çizen Şeyma Döğücü "Demokrasi tarihimize sürülen kara bir lekedir. O günleri unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bir daha 15 Temmuzlar, 28 Şubatlar, darbeler olmaması için o günlerde yaşanan baskıları, yasakları, sargısız infazları, suçsuz yere hapse atılanları unutmamamız, toplumsal hafızamızı hep diri tutmamız gerekiyor." vurgusunda bulundu. Programda konuşma yapan İstanbul Milletvekilimiz Fatma Benli'de 28 Şubat'ın karanlık vesayet günlerinin bir daha yaşanmaması için için asla unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Biz 15 Temmuzda karargahın kime ait olduğunu millet olarak gösterdik”

İBB Başkanımı Kadir Topbaş’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen İl Başkanımız Dr. Selim Temurci; “Halen 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra gazete manşetlerinde ‘Karargah Rahatsız’ ifadelerini okuyorsak, bu ülkede ve topraklarda yaşayan herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor. Biz 15 Temmuzda karargahın kime ait olduğunu millet olarak gösterdik” dedi. “Sultan Abdülaziz katledildiği zaman onu katledenleri aslında bugün burada daha net bir şekilde görmemiz lazım” diyen İl Başkanımız, “28 Şubat'ta başörtüsünden ve bu milletin inancından korkanlarla 1876’da Sultan Abdülaziz’i öldürenler, 31 Mart 1909'da Sultan Abdülhamid’i tahttan indirenler ve Menderes’i idama götüren ruh İttihatçı ruhtu ve jön Türk anlayışıydı ve 28 Şubat'ı da , 15 Temmuz'u da yapan aynı ruhtu. Dolayısıyla bu topraklarda darbe geleneği asla unutulmamalıdır. Halen 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra biz gazete manşetlerinde ‘Karargah Rahatsız’ ifadelerini okuyorsak, hanım kardeşlerimize bu ülkede ve topraklarda yaşayan herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor. Biz 15 Temmuz'da karargahın kime ait olduğunu millet olarak gösterdik. 28 Şubat'ta sizin ve annelerinizin duaları bize yepyeni kapılar açtı. Sizin gibi dualar edecek, ellerini kaldırıp ‘Amin’ dediğinde duaları kabul edilecek nesiller yetiştirmek şu anda bu ülkenin en büyük imtihanıdır. Allah bu imtihandan başarıyla çıkmayı herkese nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

“AK Parti 27 Nisan e-muhtırasına karşı duruşuyla bu milletin iktidara gelebileceğini gösterdi”

İl Başkanımız Dr. Selim Temurci sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Erbakan hocanın 28 Şubat'ta o meşhur MGK’da boncuk boncuk terleyen halini gördüğümüzde hep birlikte çok farklı duygular UNUTMAYACAĞIZ! UNUTTURMAYACAĞIZ! 23 www.akpartiistanbul.com AK KADIN hissetmiştik. Bugün burada 28 Şubat’ı konuşmak çok kolaydır. Bugün burada bin yıl sürecektir diyenlerin olmadığını görüyoruz. Ama hamd olsun Erbakan hocamız da manevi şahsiyetiyle burada, biz de buradayız, siz de buradasınız ve olmaya da devam edeceğiz. Ben 28 Şubat’ın bu millete en büyük hediyesinin Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olduğunu söylüyorum. 28 Şubat yaşanmadan adeta bir tarlayı sürer gibi ülkeyi hazır hale getirmişlerdi. Birçok insanı katletmişlerdi. AK Parti döneminde 2001’de kurulduğumuzda 2002’de iktidara geldiğimizde şunları söyledik; bu milletin 28 Şubat’a verdiği cevaptır 3 Kasım 2002. Bu cevabın devamı bizim için çok önemlidir. Seçildiği halde iktidara hiçbir zaman gelemeyenleri AK Parti, 27 Nisan e-muhtırasına karşı duruşuyla bu milletin iktidara gelebileceğini gösterdi."

“Bu vesayetçileri tarihin çöp sepetine atmak 16 Nisan’da en büyük görevimizdir”

“Bu hükümetin adının vesayetçi parlamenterizm idi” diyen İl Başkanımız Temurci, “Vesayet odaklarından biri medyaydı, biri ordu, biri iş dünyasıydı, biri üniversiteydi. Milletin kendilerine vermediği hakkı milletin üzerinde kullanarak, milletin iktidarını çalan bu vesayetçileri tarihin çöp sepetine atmak 16 Nisan’da en büyük görevimizdir. Bunu hep birlikte başarmalıyız” diye konuştu. İl Başkanımız Temurci’nin ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, “Bugün üzerinden 20 yıl geçen 28 Şubat, 'millete rağmen ve millet dışı iktidar' anlayışında olan vesayetçilerin, parlamenter sistemde benzerlerine sıklıkla tanık olduğumuz darbelerinden biri ve 'post modern' kılıflı olanıdır. Biliyorsunuz, bu kavramlaştırmayı, bizzat darbecilerin kendisi yapmıştır. 28 Şubat; amaçları, aktörleri ve sonuçları itibarıyla bir 'proje'dir. Bu ülke insanlarının zulmüne, haksızlığına ve hukuksuzluğuna çok aşina oldukları, bir 'toplumu, siyaseti ve milleti dizayn' projesidir. 28 Şubat, takvimden bir gün değil, hazırlıkları ve etkileriyle uzun bir 'sürecin' adıdır” dedi.

“28 Şubatı bize yaşatanlar milletten asla bir destek göremediler”

“28 Şubatın en büyük acılarını yine kadınlar çekti” diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, “Burada 28 Şubat yüzünden hayatlarının bir kısmı gasp edilen, en temel hakları elinden alınan değerli dostlarımız, ablalarımız, büyüklerimiz var. Biz kaderin üstünde bir kader olduğuna iman etmiş insanlarız. Çalışıp üzerimize düşeni yapacak, mücadelemizi verecek, ondan sonra da tevekkül edeceğiz. İşte sizler, o yenilgi, yenilgi büyüyen zaferin isimlerisiniz. 28 Şubat'ı bize yaşatanlar milletten asla bir destek göremediler. Nitekim, 2001’de kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde siyasi hayatına başlayan AK Partimiz, Kasım 2002 seçimlerinde ezici bir üstünlükle tek başına iktidara geldi. Daha sonra da her seçimde oyunu artırarak iktidarını pekiştirdi. Artık korkulu rüya görmektense uyanık kalacağız. Türkiye’yi, istikrarını sağlam teminatlar altına alan yeni ve çağdaş bir sistemle buluşturmak gerekiyor. Öyle bir sistem kuralım ki, milli irade gaspına alışmış vesayetçilerin bütün ümitleri sona ersin” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 28 Şubat'ta mağdur olan kadınların avukatlığını yapanlara plaket verildi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.